Wpis z mikrobloga

Hejo mam pytanie dotyczące odznak, w niedługim czasie osiągnę limit 18 litrów, do tej pory nie wysyłałem wniosku o żadną odznakę. Krew oddawałem w różnych rckik(małopolska, świętokrzyskie, katowice oraz w szpitalu wojskowym w Krakowie). Jak wygląda sytuacja jeśli chodzi o udowodnienie oddanej krwi? Z każdego miejsca potrzebuję zaświadczenie o donacjach?

#krwiodawstwo
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dziwiszsie: Aby potwierdzić łączną ilość oddanej krwi, musisz dostarczyć zaświadczenia o oddanych donacjach z każdego miejsca, gdzie oddawałeś krew. Po zebraniu zaświadczeń z różnych placówek możesz dostarczyć je do jednego RCKiK, które obsługuje Twój region zamieszkania. To centrum scalą dokumentację i wystawi wniosek o odznakę. Wniosek o odznakę możesz złożyć w swoim macierzystym RCKiK (tam, gdzie oddawałeś najwięcej krwi lub które jest najbliżej Twojego miejsca zamieszkania).
  • Odpowiedz
  • 0
. To centrum scalą dokumentację i wystawi wniosek o odznakę. Wniosek o odznakę możesz złożyć w swoim macierzystym RCKiK (tam, gdzie oddawałeś najwięcej krwi lub które jest najbliżej Twojego miejsca zamieszkania).

@makrofag74: wielkie dzięki! :)
  • Odpowiedz