Wpis z mikrobloga

Mam możliwość kupna #volvo V70 P2 2.5T z 2007 w wersji classic czyli ostatni wypust. Samochód został rok temu ściągnięty do Polski przez obecnego właściciela, wymienił mu rozrząd, oleje, założył instalacje gazową. Aktualny przebieg to 273k km, w Szwecji dwóch właścicieli prywatnych, czysto w ich bazie danych, odnotowano położenie jakiegoś zabezpieczenia lakieru w ASO. Do auta dwa komplety kół z rocznymi oponami. No i teraz pytanie czy jeśli wszystko jest w porządku to warte to jest 27k PLN?
#samochody #motoryzacja
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

27k za samochod ktory ma prawie 20 lat?

@cybulion: Za gruza na dojazdy który jako tako się trzyma cza dać +- jedną wyplatę czyli te 4-5k. To nie ceny wzrosły, to po prostu złotówka straciła na wartości w ostatnich latach.
  • Odpowiedz
@st_anger6: Zapytaj o powód sprzedaży.

@kraven2024: Zdarza się, że ludzie dostają np. pracę zagranicą (np. na innym kontynencie) i sprzedają. Różne są powody. Ja porobiłem swoje BMW, ale ogólnie szybko zaczęło brakować mi w nim mocy. Gdybym miał 20 lat, to bym sprzedał, żeby kupić coś mocniejszego.
  • Odpowiedz
@cybulion: @saviola7 Normalna cena, to nie jest małe autko miejskie. Ceny są jakie są. Za małe autko miejskie z silnikiem 1.5 które ma koło 15 lat trzeba dać z 30-40k.

Dodatkowo płaci się też za to jak auto jest utrzymane.
Auto kupione 10 lat temu właściwie na ogłoszeniach jest teraz nawet w wyższej cenie jak wtedy. Oczywiści te w dobrym stanie, bo te złomy to 1/3 tego co było
  • Odpowiedz
@Reanef: rozrząd niby tak. Ale jak gazujesz a po roku sprzedajesz to bym się jednak zastanowił czy coś tam się nie dzieje. Bo gazowanie w przypadku tego auta to znacząca inwestycja (znaczna część wartości auta). Po prostu wolałbym się mocniej przyjrzeć bo mało kto wywala kupę kasy aby potem oddać.
  • Odpowiedz
@st_anger6 Jak że Szwecji to sprawdź blachę od spodu. Zobacz czy półosie nie telepią bo w Volvo z R5 to droga impreza i żaden zamiennik nie wchodzi w grę. Jeśli automat to standardowo sprawdź na zimno i na ciepło czy bardzo szarpie (to aisin więc zawsze coś szarpnie) i czy przy zmianie trybu nie trzęsie się buda. Zobacz poduszki silnika czy nie wylane bo ponownie to Volvo i żaden zamiennik nie
  • Odpowiedz
  • 0
@b_oski typ dostał służbowe, coś niby mu się teraz życie nie powiodło i potrzebuje pieniędzy. Zgodził się na skp/ASO/warsztat czy co tam chcę. Równie dobrze może bajkę wciskać, nie ma tego jak zweryfikować niestety
@PanMinister na szczęście to manualna skrzynia, dzięki za rady, na pewno to sprawdzę. Na gazie przyjechał dopiero około 2k km
  • Odpowiedz
@st_anger6: 27k za 17-letnie auto, które się sypie, bo przecież nikt by go nie sprzedawał inaczej po roku i takie, do którego trzeba na start włożyć pewnie kilka tysięcy? Great deal, kiedy nowego p------a z salonu można mieć od 60k, a większe trzyletnie za jeszcze mniej. No ale to nie będzie volvo xD
  • Odpowiedz
@st_anger6: sam takie kupiłem przed chwilą. I30 kombi 1.5, 2,5 roku miało. Jak masz 60k to spokojnie można szukać kilkuletniej marki niepremium. Nie będzie to miało 300 koni, ale koła będą się kręcić ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz