Wpis z mikrobloga

2 paczki fajek dziennie - 35zł
2 monstery bez cukru - 12zł
1 coca cola 2l bez cukru - 12zł
1770zł miesięcznie
------------------------------------------
Nie jest to alkoholizm, n-------i, h----d... ale chyba trzeba zrobić odwyk bo mi żal dupę ściska patrząc na to, a od nowego roku wszystko w górę
#uzaleznienia #uzaleznienie #psychologia #p-------y #monster
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SubsaharyjskaAlpaka: Mi rzucenie fajek zajelo 3 miesiace. Skad wiem? Po tym czasie przestalem liczyc ile juz nie pale. Pewnego dnia zdalem sobie sprawe, ze przez caly poprzedni dzien nie myslalem o tym jak dlugo juz nie pale. Wtedy wiedzialem, ze jestem wolny i faktycznie nigdy potem nie myslalem o fajkach.
  • Odpowiedz
Nie czekaj do poniedziałku,czy nowego roku.Nie wyobrażałem sobie przerwy w pracy,kawy,drinka bez peta.Po dwóch dniach przestałem ciągle myśleć o paleniu.Najgorsze to pozbyć się pieprzonych nawyków,przerwa-faja,jedziesz do pracy/z pracy autem-faja,itd.Pierwsze z czego zdałem sobie sprawę po rzuceniu to że mam więcej czasu,szybciej coś robię bez tych ciągłych przerw na papierosa,no i przestałem kaszleć po kilku dniach.
  • Odpowiedz
@SubsaharyjskaAlpaka znajomy na takiej diecie nabawił się wrzodów. Ignorował to i dalej prowadził taki tryb życia. Nie dożył 40, pękł mu wrzód i po zawodach.
Moze masz jeszcze czas, ale to troche lipa przekrecic sie od fajek i energoli.
  • Odpowiedz
@SubsaharyjskaAlpaka: 40 sztuk dziennie to w opór. Powinieneś odczuwać negatywne skutki palenia przy takich ilościach. Ja miałem okres co paliłem 30 to też było za dużo. teraz od x lat palę średnio 18 dziennie. ~3 kartony na miesiąc.

Energetyków nie trzeba pić, ja przez 5 lat piłem codziennie 500ml na tygodniu, i z dnia na dzień przestałem bo wychodziło 100zł miesiącznie a to już coś i szkoda mi było na
  • Odpowiedz