Wpis z mikrobloga

Cześć nocna, coś dla #gaming i trochę #retro.
Mam ten zaszczyt zacząć ogrywać Half-Life 2, nigdy przedtem nie grałem też w część pierwszą, lecz CS 1.6 był młucony w kafejkach na lanie okrutnie, po erze kafejek również. Od CS 2 odbiłem się w 15 minut.
Pytanie do Was:
Czym was porwał i zauroczył HL2?
Dlaczego to wedle opinii wielu graczy i recenzentów świetna i przełomowa gra?
Jakie mechaniki wywołały na was największe wrażenie?

Pytam, ponieważ jestem bardzo ciekawy fenomenu, tak jak wspomniałem, jestem przy pierwszym ogrywaniu AD 12.2024 i chętnie podzielę się swoimi wrażeniami :) (aktualnie etap z piaskowymi potworami)
Dzikijaszczur - Cześć nocna, coś dla #gaming i trochę #retro.
Mam ten zaszczyt zacząć...

źródło: hl2wallpaper02_16x9

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dzikijaszczur ciężko mi będzie wymienić jakiekolwiek nowe mechaniki, bo też grałem po czasie, a wszystko co tam było jest już w nowszych tytułach, mimo to, był to dla mnie najlepszy FPS w jakiego grałem, klimat tam robi niesamowitą robotę, miasto zombie dalej bardzo dobrze pamiętam, a ogrywałem ten tytuł z 7 lat temu, w dodatku historia mega wciągająca, jak na fps bardzo dobrze napisane, a akcji było aż zanadto, bo cały
  • Odpowiedz
Dobra, przeszedłem wczoraj całą kampanie. Mam trochę nieogar fabularny, bo nie grałem w cześć pierwszą, ale jakoś sobie radzę, trochę poczytałem o lore. Powiem szczerze, że jestem usatysfakcjonowany :D dawno nie miałem tak, że już od początku dnia, przed i podczas pracy myślałem o tym aby jak najszybciej po powrocie do domu pykać w giere :D zacząłem dodatek Episode One, też spoko, jednak Alyx strasznie irytuje podczas gry. Zobaczymy co będzie dalej
  • Odpowiedz