Wpis z mikrobloga

Poszukuję jakiegoś ar-15 na początek drogi ze strzelectwem. Raczej coś uniwersalnego, chciałbym spróbować strzelectwa dynamicznego jak i statycznego. Budżet tak do 7 tys. PLN. Na oku mam PAC-15 firmy SVRN z lufą 14.5 oraz MILICON Spartan 14,5. Co byście polecili za taką kwotę? Czy długość lufy będzie ok?

#strzelectwo #strzelectwosportowe #bron #bronpalna
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LysyJack: 14,5 cala to jednak długa lufa, a jak dołożysz tłumik to się robi spora dzida.
Skoro piszesz o strzelectwie dynamicznym to wnioskuję, że to nie będzie strzelanie na 300+ metrów. Może jakiś króciak 10,5 cala albo 12,6 cala?
PAC15 są w takich wymiarach, są to całkiem porządne karabinki.
  • Odpowiedz
@LysyJack: jak już masz ten budżet do 7k, to troszkę więcej i powinieneś wyrwać PWS, na prawdę fajnie wykonany karabin i na długim tłoku co ciekawe

mam 14.5 cala no i spoko działa, na 300 metrów bez problemów strzelisz, tyle że z krótszych luf na to samo 300 metrów też wchodziło :D

więc nie wiem czy drugi raz bym nie wybrał, krótszej
  • Odpowiedz
@LysyJack: nie ma czegoś takiego jak uniwersalny karabin. Do taktyki/dynamiki masz co innego do mida masz co innego. 14,5 cala to takie ni to ni sio. Do taktyki już niewygodnie, zwłaszcza jak moderator dokładasz, do mida/recce trochę za krótko (już lepiej 16), ale z dwojga złego brałbym krótszego i na ban że wskazaniem na milicona niż na pacana.
  • Odpowiedz
@LysyJack: Mam Pac15 w 14.5" i mogę szczerze polecić. 5300PLN i masz gotowy karabin z fajnym spustem, regulowanym blokiem i wygodnym chwytem. Jechałem z zamiarem kupienia LFA ale PAC mi po prostu lepiej leżał, i uważam, że ma lepszy stosunek cena-jakość. Resztę budżetu na lunetkę od Delty i jesteś gotów na amatorskie IPSC czy cykanie na 300-600m :)
  • Odpowiedz