Wpis z mikrobloga

Siemka, kupiłem pierwsze życiu playstation. Czy jest możliwość kupowania gier na PS Store z innego regionu? widzę, że obecnie Baldurs Gate 3 jest najtaniej w Korei, czy mogę jakoś zmienić region kupić grę kartą revolut i znów zmienić region na Polskę i cieszyć sie grą?

#ps5 #playstation
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dr_Jesiotr: Jest. Musisz założyć kolejne konto PSN wybierając kraj, w którym zmierzasz robić zakupy (z Koreą jest to akurat skomplikowane, bo trzeba podać numer "dowodu osobistego", ale koreańskie konta można kupić na ebayu, a nawet była jakaś specjalna stronka do tego), potem kupujesz "zdrapki" na eneba.com albo seagm.com, doładowujesz konto, kupujesz grę i grasz na nim, lub na swoim głównym koncie.
  • Odpowiedz
  • 0
@donatien-de-sade to że ty kupujesz coś po zawyżonej cenie, nieadekwatnej do wartości danej rzeczy, to nie znaczy, że ja też muszę być takim jełopem. To takie ciężkie do zrozumienia? "jakiś" xDDD biedny to ty jesteś, ale umysłowo. Mogłeś wydać te pieniądze na edukacje.
  • Odpowiedz
@dr_Jesiotr chłopie, jakiej zawyżonej cenie? W całej Europie te gry tyle kosztują. Kupując PlayStation powinieneś to wiedzieć. Jedyna opcja jaką masz to kupić używkę w pudełku albo czekać na promocję (ostatnia była w Black Friday).

Ty wydałeś pieniądze na edukację efektem czego jest teraz obrażanie mnie w każdym komentarzu i kombinowanie po Koreach żeby było kilka złotych taniej. Ja nie wydałem na edukację i zarabiam tyle, że 300-500 zł na grę
  • Odpowiedz
  • 0
Spoko, RDR2 kosztuje na PS Store 259 zł. Według ciebie to też spoko cena za 6 letnia grę? Poczekam sobie na promkę BG, nie spieszy mi się.

Zadałem normalne pytanie, to ty przyszedłeś ze swoim "xD", w sumie nie wiem po co? żeby mnie wyśmiać? No tak, bo przecież ty zarabiasz tyle, że 300-500 zł na grę nie robi na tobie żadnego wrażenia.

Nie upodliłem się w przeciwieństwie do ciebie. Nie mam
  • Odpowiedz
@dr_Jesiotr: ja rdr2 kupowałem przy zakaupie ps4 pro i kosztowało 89zł w zwykłym media expert, i z tego co widzę nadal jest tanie.
Zadajesz pytania jakbyś w ogóle nie sprawdził realiów gier na playstation, więc to wygląda tak:

- Gry ze store kupuje się na promocjach, inaczej ceny są zwykle 'premierowe' nawet po kilku latach. Okres promocji ominąłeś, był przy black friday
- Bardzo fajną opcją jest roczny abonament Playstation Plus EXTRA, szczególnie
  • Odpowiedz
  • 0
@Bogactwo_czesc_glowna: Dzięki wielkie za obszerną odpowiedź :)

Jasne, rozumiem. Cenę RDR2 podałem dla przykładu, że ceny w PS Store nie są zawsze adekwatne do wartości.

PS5 kupiłem z napędem, zamówiłem już kilka gier na płytkach z drugiej ręki i kilka w media expert na promkach
  • Odpowiedz
@dr_Jesiotr: jeszcze dodam - w styczniu/lutym zwracaj uwagę bo zwykle wraca promocja na abonamenty (w tym extra). Na swoim przykładzie polecam, bo wiele gier które myślałem że będą fajne, jednak mi nie podpasowały. W tym przypadku po prostu usuwam i pobieram co innego
Miłego grania :)
  • Odpowiedz
Jasne, rozumiem. Cenę RDR2 podałem dla przykładu, że ceny w PS Store nie są zawsze adekwatne do wartości.

@dr_Jesiotr: no kto by spodziewał się, że wersje cyfrowe będą miały ceny z d--y ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tylko wersje na płycie mają sens, każda gra z PS store kosztuje jakby miała premierę 5min temu.
  • Odpowiedz