Zrobiłem sobie 4 drwale. Koszt całości około 50zł.
Ser camembert otoczony w panierce z chrupek serowych i płatek kukurydzianych. Mięso wołowe. Sos z majonezu kieleckiego, musztardy miodowej i kepuczu. Do tego sałata lodowa i boczek. Bon apetit.
@KulaChleba: Co do smaku to preferencje każdego, ale polecam ci poszukać zestawienia składów poszczególnych majonezów. Ten Kielecki produkowany przez kielecką oczyszczalnię ścieków biję każdy na łeb, no chyba, że zrobisz sobie sam.
@okradzione: Madero ma całkiem spoko skład. Kielecki poszedł na kompost jak raz z ciekawości kupiłem. Wiadomo że kwestia gustu ( ͡°͜ʖ͡°) ale Kielecki szkalować to mój dwójajeczny obowiązek.
kosz produktów, chyba że Twoja praca i czas są darmowe, to chodź zrobić u mnie remont ( ͡º͜ʖ͡º)
@biauekWladcaJajek: czyli jak jedziesz gdzieś samochodem po przedmiot z OLX za 100zł i spaliłeś paliwa za 50zł, to mówisz, że kosztowało Cię to 300zł bo to czas i praca była? XD
@KulaChleba Madero z biedronki ma taki sam skład i smak jak Winiary, a kosztuje sporo mniej. Oba mają kiepskie składy bo zawierają sole disodowe EDTA. Kieleckiego nie próbowałem, ale wierzę na słowo że smakuje jak ocet, tak samo keczup Pudliszki smakuje samym octem moim zdaniem i go nie lubię. Ale z drugiej strony kielecki jajo jeden z nielicznych majonezów na rynku nie zawiera polepszaczy chemicznych
@HumanBeing nie smakuje jak ocet. Po prostu ma wyrazisty smak, a 99% innych majonezów na rynku jest wyjałowionych z niego więc gdy przychodzi spróbować Kieleckiego to spaczone kubki smakowe wariują.
To samo jest z oliwami. Najlepsze oliwy są bardzo cierpkie, wręcz pikantne. Ktoś, kto pół życia używa jakieś Monini czy inny badziew będzie krytykował dobrą oliwę "bo gorzka".
Swoją drogą to jest naprawdę jakiś fenomen, że tylko jedna firma potrafi zrobić
@Krupier: Ma wyrazisty smak octu xD Każdy miłośnik kieleckiego powinien choć raz spróbować majonezów japońskich, bo w majonezie nie chodzi o wyrazistą kwaśność.
dobrą oliwę "bo gorzka".
@Krupier: To samo tutaj, czyli dobra oliwa musi być gorzka i wykrzywiać ryja? Nie ma takich niegorzkich? ( ͡º͜ʖ͡º)
@korni007: No mnie i wielu innym osobom Kielecki smakuje, a jako, że ma do tego jeszcze najlepszy skład to same plusy. Ostatnio testowałem Winiary i Roleski, tak z ciekawości, bo może faktycznie są lepsze i po latach po prostu byłem zaślepiony Kieleckim, no ale są tak wyjałowione i bezsmakowe, że Kielecki to nadal mój ulubiony.
Ser camembert otoczony w panierce z chrupek serowych i płatek kukurydzianych. Mięso wołowe. Sos z majonezu kieleckiego, musztardy miodowej i kepuczu. Do tego sałata lodowa i boczek. Bon apetit.
#gotujzwykopem #mcdonalds #drwal #jedzenie #jedzzwykopem
Ale poza tym burger apetyczny
@siwy-y:
płatków
@biauekWladcaJajek: czyli jak jedziesz gdzieś samochodem po przedmiot z OLX za 100zł i spaliłeś paliwa za 50zł, to mówisz, że kosztowało Cię to 300zł bo to czas i praca była? XD
To samo jest z oliwami. Najlepsze oliwy są bardzo cierpkie, wręcz pikantne. Ktoś, kto pół życia używa jakieś Monini czy inny badziew będzie krytykował dobrą oliwę "bo gorzka".
Swoją drogą to jest naprawdę jakiś fenomen, że tylko jedna firma potrafi zrobić
@Krupier: Ma wyrazisty smak octu xD Każdy miłośnik kieleckiego powinien choć raz spróbować majonezów japońskich, bo w majonezie nie chodzi o wyrazistą kwaśność.
@Krupier: To samo tutaj, czyli dobra oliwa musi być gorzka i wykrzywiać ryja? Nie ma takich niegorzkich? ( ͡º ͜ʖ͡º)