Wpis z mikrobloga

Widze ze #revolut juz sie skonczyl i jeszcze kilka lat temu to byla dobra opcja,
Aktualnie chca za wszystko kase a limity maja male darmowe.

Lece do australii na 3 miesiace i bede potrzebowal przewalutowac z gbp na aud tak okolo £1500-2000 i wybrac wiekszosc w gotowce w australii.
Jest jakas nowsza tansza konkurencja do revoluta?
#przemyslenia #banki #bankowosc #finanse #oszczedzanie #podroze #podrozujzwykopem #australia #gotowka #zarzadzanie #poradadnia
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@pepedros: Aaaah, no to zostane pewnie z revolut z £200 limitem wyplat w bankomacie i £1000 wymiany walut miesiecznie. A reszte bede placil karta na miejscu, Mam nadzieje ze na zadupiach australii beda przyjmowac karty.
  • Odpowiedz
@adamsowaanon 500 zł wpływu (może być z innego konta) i 1 transakcja.

Jeszcze ewentualnie możesz Curve zobaczyć. To właściwie taki agregator kart. W płatnych planach też oferują wypłaty z bankomatów, ale jak to teraz wygląda to nie wiem bo już rzadko korzystam.
  • Odpowiedz
  • 0
@Krupier: Dzieki,chyba jednak zostane z revolutem, i bede placil glownie karta, te £1000 darmowe przewalutowania miesiecznie na aud mi wystarczy, a te £200 darmowe wybieranie z bankomatu bede trzymal na sytuacje awaryjne.
Myslalem ze sa jakies duzo lepsze alternatywy tak jak revolut byl te 5-8 lat temu bezkonkurencyjny,
  • Odpowiedz
@adamsowaanon: konto Aurum w PKO BP, niestety 60 zł miesięcznie jeśli nie będziesz miał wpływów na poziomie 9k zł miesięcznie. Na plus bardzo dobre kursy i brak limitów.
  • Odpowiedz
@adamsowaanon: a nie możesz spróbować wymienić trochę GBP na AUD u siebie? W Australii jest drogo w kantorach, ale w UK może znajdziesz coś rozsądnego.

No i jako że nie wiem co tam w UK jest czego nie ma PL i odwrotnie to tylko ogólnie poradzę, że pozakładaj sobie co się da darmowego, bo im więcej opcji płatności masz tym lepiej. Dlatego warto sobie nawet jakieś funty na wszelki zabrać.
  • Odpowiedz