@bigger2 przypuszczam, że o tym wiesz ale w razie czego nie zapomnij przed wyjazdem zarejestrować swojej podróży do Malezji poprzez wypełnienie MDAC, które obowiązuje od początku tego roku.
Cóż - czasem rutyna bywa zgubna. Podejrzewam, że zasugerowałeś się tym, że nie jest wymagana wiza. Notabene Tajlandia wdraża coś podobnego (formularz ETA) ale póki co wdrożenie przesunęli na połowę 2025 roku - czyli tak jak prognozowałem na podstawie moich źródeł informacji (chociaż tutaj już padały sugestie, że będzie to obowiązywać od grudnia 2024). Potwierdzeniem tego, że jednak jest jak pisałem (moim zdaniem ruszy to w okolicy lipca) jest komunikat na stronie
@bigger2: nie, prokrastynacja mnie dopadła plus jeszcze nie wiem kiedy tam wlece - tzn. nie wiem ile chce zostać w Kuala Lumpur. Faktycznie dziala to koszmarnie wolno
Kupilem sobie tak z d--y bilety do Kuala Lumpur dla rodziny 2+2.
W KL nie bylem z 15 lat temu, ale juz widze ze damy sobie rade ze zorganizowaniem czasu w samym miescie.
Potrzebuje za to rekomendacji: gdzie udac sie na na kilka nocy z KL ?
Moze byc samolot. Moze byc pociag/bus/prom albo polaczenie
Chodzi o jakas wyspe z ladna plaza,zeby pochilowac i odpoczac. Ma byc w miare dziko. Bez resortow raczej.
Spoooro czasu temu jakis wykopek polecil mi tu Perhentian. I to byl strzal w dzieistake
Lot do kota bharu , pozniej godzinke Taxi, pozniej speed boat i jestes w raju. Jak ktos szuka takiej miejscowki to polecam
Druga opcja jaka znalzlem to Lot na Langkawi, ze 2-3 dni tam i poziej prom na tajlandzkie Koh Lipe
Albo cos co mam na liscie juz dluzszy czas czyli Belitung. Ale to juz dluzsza eskapada z przlotem do Jakarty
Ktos moze podrzucic cos jeszcze?
#podroze #azja #podrozujzwykopem #tajlandia #malezja #loty #indonezja #bali #tanieloty
źródło: GVP1POx
PobierzKomentarz usunięty przez autora Wpisu
@roo-bin: to bym se poleciał xd thx