Wpis z mikrobloga

@tyrytyty: w ramach ciekawostki w tej kolejce Chelsea jedzie do Kazachstanu.
Obecnie na stepach centralnej Azji rozpoczeła się siarczysta zima i temperatury spadły do -20 / -25 stopni celsjusza.

W tych warunkach kazachowie mogą mieć ogromny handicap względem gwiazdorów z Londynu. Ja czuje że Chelsea nie wywiezie z Astany kompletu
thorgoth - @tyrytyty: w ramach ciekawostki w tej kolejce Chelsea jedzie do Kazachstan...

źródło: Gd8riVXXQAA4Lr1

Pobierz
  • Odpowiedz
@thorgoth: Oby ich pogonili Kazachowie przy -21 stopniach na dworze. Szczęsny Ojciec gdzieś miał wywiad jak w Moskwie bronił w LM późną jesienią, 5 bramek dostał i cały mecz mu było mega zimo, a te -21 stopni to w krótkich spodenkach biegać 90 minut, nawet z getrami pod spodem ból na to patrzeć, ale może Anglicy chcą zagrać o pełną pulę i to im nie przeszkodzi. W końcu w filmie
  • Odpowiedz
@Sylwiusz89: w czasach jak byłem młody i piękny a w Polsce były prawdziwe zimy zdarzyło mi się grać w piłke w takich warunkach. Może nie przy minus 21 ale te minus 12 bywało.
Dostać stempelek korkiem przy takich temperaturach to bolesny temat

Anyway, życze kazachom historycznego zwycięstwa
  • Odpowiedz
@laiklaicki: tak ale liczy się temperatura mierzona na poziomie murawy a w Astanie jest podgrzewana sztuczna płyta.
Kazachowie zrobią tak żeby tyle było ile trzeba w momencie pomiaru
  • Odpowiedz