Aktywne Wpisy
zmarnowany_czas +24
Pytanie do bezdzietnych, którzy również nie planują dzieci w przyszłości — jaki jest wasz plan na przyszłość? Na starość? Jak się utrzymacie, jak macie zamiar przeżyć starość?
Nie pytam aby oceniać, jestem po prostu ciekawy, ale i mam też znowu minimalum czasu, to myślałem skrobnąć coś na ten temat, ale potrzebuję jakichś informacji od samych zainteresowanych.
Komentarze w stylu "hehe jak coś to pójdę z liną do lasu" i inne bzdury będę
Nie pytam aby oceniać, jestem po prostu ciekawy, ale i mam też znowu minimalum czasu, to myślałem skrobnąć coś na ten temat, ale potrzebuję jakichś informacji od samych zainteresowanych.
Komentarze w stylu "hehe jak coś to pójdę z liną do lasu" i inne bzdury będę

W Polsce nie brakuje pracy, brakuje tylko pracy pozwalającej na godne życie. W wielkich miastach jak Wrocław czy Warszawa można od ręki znaleźć pracę która nie pozwoli ci się utrzymać wynajmując mieszkanie w tym samym bloku w którym byś pracował. W powiatowych natomiast jest jeszcze gorzej - wszyscy solidarnie zarabiają od minimalnej do minimalnej+300, inżynier w mieście powiatowym zarabia 35zł/h (kasjer w Rossmanie w Warszawie dostaje 36zł/h).

Masz raka i mimo decyzji lekarzy musisz się bujać z ubezpieczeniami miesiącami, żeby pokryto koszta zaleconego przez lekarzy leczenia.
Opóźnienia tygodniowe czy paromiesięczne w kluczowym momencie.
Zakładając że w ogóle przejdzie bo procent odrzuceń u tej firmy z zabitym ceo to 31%.
A potem w ogóle mogą cię jeszcze sądzić jeśli uznają że wydali za dużo, czy ich zdaniem zataiłeś że np praca zwiększyła twoje szanse na raka o 0.0002% XDd zajebiście.
#usa
źródło: IMG_0021
Pobierz@dafto: szybkie decyzje sądowe by nie były dla robaka, tylko dla ubezpieczalni wtedy niestety.
Jak wystawisz fakturę w Polsce na 200k, a ktoś zapłaci Ci 40k, to te 160k sobie odliczysz przy liczeniu podatku (po 90 dniach od terminu płatności), ale nadal podatek płacisz od 40k które dostałeś.
Zabawek tam jest dużo, co chwilę jakieś fundacje rozdają pluszaki i inne różne rzeczy. Dodatkowo w poniedziałek wpadł jakiś jutuber, wykupił pobliski sklep z zabawkami i wszystko tu przytargał.