Aktywne Wpisy

ATAT-2 +121
Zróbmy sobie wnuka, edycja warszawska ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#nieruchomosci #patodeweloperka #mieszkanie #warszawa
#nieruchomosci #patodeweloperka #mieszkanie #warszawa

źródło: image
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkźródło: image
PobierzWykop.pl
Szukam roboty realnie od stycznia 2023 i mimo, że miałem #praca w kilku miejscach, czy to #pracadorywcza przy rozkładaniu towaru w #selgros, czy to #pelenetat przy sprzątaniu terenu zewnętrznego przy biurowcach lub #poletatu przy sprzątaniu kuratorium albo jak teraz, #amazon przez #agencjapracy #randstad to realnie g---o znalazłem...
Wysłałem pierdyliardy CV, odebrałem w c--j telefonów i umówiłem się na kilkanaście rozmów. Raz już nawet byłem bliski zatrudnienia, gdzie byłem wysłany na badania a po przywiezieniu zgody lekarza usłyszałem "zadzwonię do pana do końca tygodnia', co było już kilka miesięcy temu.
Poza 5 robotami, które miałem lub nadal mam to za każdym razem słyszałem "oddzwonimy później", byłem odrzucany na rozmowie z błahych albo proszony o oczekiwanie kontaktu czy nawet 2 razy pojechałem na rozmowę, która się nie odbyła, bo:
- Czekałem godzinę próbując się dodzwonić do rekrutera, a jak końcu odebrał to usłyszałem "przepraszam, telefon mi się zapodział. Korki są i nie dojadę. Odezwę się jutro"
- Druga sytuacja to też godzina czekania i prób dodzwonienia się, a po odebraniu "przepraszam, pomyliły mi się dni i wydawało mi się, że umówiłam się na jutro", a dzień później to samo, ale po odebraniu telefonu głucha cisza i słychać jedynie trzaski szkła w tle
Czy serio w tym kraju zwanym #polska, w tych czasach gdzie wszystko jest cyfryzowane, musisz z---------ć po firmach i najlepiej obladzać prezesowi albo mieć znajomości zamiast jak człowiek usiąść sobie spokojnie przy komputerku, wysłać CV (nie każdy musi mieć drukarkę by robić 2137 kopii a drukarnie to też jednak koszt i jakby być bezrobotnym to więcej wydasz na druk CV niż zarobisz w prawdopodobnej pracy) i potem umówić się na rozmowę?
#polska #rant #przegryw #problemypierwszegoswiata #w---w #pracbaza #kolchoz #gospodarka #kiciochpyta
To, że na dzień dzisiejszy mam półtorej etatu (#amazon i sprzątanie kuratorium) to nie znaczy, że nic nie szukam, bo nawet na tym 1/2 etatu jestem w stanie wyżyć (niby wegetacja ale jednak) i nie zależy mi na kasie, a po prostu stabilności.
Umowę i w kuratorium, i w Amazonie mam do 31 grudnia, w kuratorium zmienia się firma odpowiadająca za sprzątanie (coroczne przetargi w
i tu jest problem, bo janusz by cie chetnie zatrudnił ale na czarno i po 12h dziennie, a ty masz jakieś wymagania, przecież jego nie stać na opłacenie zusu bo by mu brakło do raty leasingu nowego sq8
Już nie dodaję tego, że jestem niepełnosprawny (na papierze bardziej, ale dźwigać to ja mogę tylko
@JuanPablitoSegundo_2137: tak się spisałeś, a o tym zapomniałeś. Idź na jakiegoś ochroniarza jak masz grupę i elo.