Wpis z mikrobloga

@Milo900: gdzie to? U mnie jadłodajnia, za 25-30zł idzie się najeść, że nie wiem i jedzenie super, normalne kawałki mięsa, a nie mielony z nie wiadomo czego.
  • Odpowiedz
@Milo900: Hmmm policzmy ziemniaki 1kg - 4zł, na obrazku ze 150g czyli plus minus 0,7zł plus mielony tak na oko 100g czyli nie wiem 2 zł plus surówka na oko 2zl. Koszt 5 Ziko nie licząc pracy klasa
  • Odpowiedz
@Mete Wiem, że pcham się w paszczę lwa - zostanę dosłownie zjedzony. Ale jestem zarówno klientem gastro, jak i zawodowo dużo widziałem. I to jest p------e w dwie strony.

Mówisz "pomijając płacę kucharza". Ale to jest przecież tu kluczowe. Kucharz chce 35, kelnerka chce 25, kierowca też chce 25 i babka na zmywaku chce 24. Masz 100 zł na godzinę na same pensje - nawet jak ekipa siedzi (a często siedzi...).
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Turbator ale ja sie z Toba zgadzam w 100%.
Podwyzki cen jedzenia nie sa tak mocnk powiazane z tym jak podwyzki kosztow pracowniczych oraz media.

A bedzie jeszcze drozej przeciez w ciagu 3-5 lat
  • Odpowiedz
@Milo900 o cie hvi
Mielone mięso masz w promkach kilo za 10zl normalne mięso Boże z łopatki czy szynki ile tu jest jeden ziemniak i jakaś kapusta? Weź se policz.
aa-aa - @Milo900 o cie hvi 
Mielone mięso masz w promkach kilo za 10zl normalne mięso...
  • Odpowiedz
Za ustalanie takich cen powinna być kara chłosty

@BocianKleKle: Nie możesz mieć o to pretensji. Ludzie chcą takich cen. Jakby w opisie było 'kotlet kraftowy' 'eko surówka lifestyle' 'prawdziwie polskie ziemniaki z polskiego pola od polskiego rolnika kopane polskim ursusem' to i za 5 dych by opychali. Ba, za 5, za 6!
  • Odpowiedz
@BocianKleKle: kara chłosty powinna być dla kazdego z---a ktory nie potrafi kalkulowac kosztów ekonomicznych. Skoro to takie zdzierwstwo to czemu jeszcze nie podgryzles konkurencji i za 25 nie podbijesz rynku i zarobisz milionów? kazdy bedzie zarl u ciebie za 25
  • Odpowiedz