Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Życie na wsi to nie tylko wolność od ludzi. To przede wszystkim wolność od państwa i "racji" innych ludzi. Nikt nie zabroni mi posiadać starego, terenowego pickupa. Motocykl crossowy bez tłumika też mi nikt nie zabroni nim jeździć po polach bez papierów. Do tego własne ujęcie wody. Możesz palić sobie w piecu drewnem z lasu. Własna żywność. Wystarczy kilka królików, kury, trochę zdolności manualnych i masz jedzenie. Możesz zawsze kupić świniaka . Możesz zarabiać własnymi rękami tworząc rzemieślnicze meble z ciosanego drzewa, metalowe bramy czy stare motocykle i sprzedawać je miastowym za tysiące, oprawiać skóry czy naprawiać ciągniki i samochody innym bo masz na to miejsce w warsztacie. Możesz mieć dwa duże psy które będą biegać swobodnie po podwórku. Codziennie robić grilla i puszczać muzykę na full. Nawet rzucić puszkę czy peta pod siebie. To jest wolność która miastowemu nawet nie przejdzie przez gardło.

#wies #nieruchomosci #dom #wolnosc

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 154
@mirko_anonim: a teraz wyobraź sobie że są ludzie którzy czują się szczęśliwi żyjąc w mieście i nie mają potrzeby palenia drewnem w piecu, słuchania muzyki na full, wiezienia zwierząt czy rzucania petów pod nogi. Jesteś w stanie sobie to wyobrazić?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: za śmieci nie płacisz, bo las jest od tego, podobnie szambo jak masz długiego węża. Zamiast lewackich wymysłów typu terapie jest ksiądz dobrodziej, zresztą leki w razie potrzeby można w internecie kupić. Nie wiem co ludzie w miastach jeszcze robią.
  • Odpowiedz
Motocykl crossowy bez tłumika też mi nikt nie zabroni nim jeździć po polach bez papierów

@mirko_anonim: nikt nie zabroni komuś rozwiesić linki na drodze, w ramach docenienia hałasu. Wieś jest krainą wolności ()
  • Odpowiedz
nikt nie zabroni komuś rozwiesić linki na drodze, w ramach docenienia hałasu. Wieś jest krainą wolności

@the_good_guy: ostatni jeden dziadek rozwiesił na drodze serwisowej kolo S7. bo mu halasowali
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 2
organizacyjny-badacz-81: Ludzie na wsi są bardziej zaradni życiowo. Bo żyją życiem organicznym. Powiedz mieszczuchowi żeby obrobił królika czy wymienił świece w samochodzie. Chociaż drewna narąbał to będzie się patrzył na Ciebie jak na ufoluda. W miastach wymyślają jakieś głupie rozrywki tylko żeby coś robić z czasem. Kino jak masz w domu internet? Po co Ci. Teatr, opera kto tam chodzi XD

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował:
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 1
skrupulatny-członek-29: @CzajnikZniszczenia:

Według mnie to nie jest chęć udowodnienia tylko chęć pokazania różnicy w sposobie życia, tylko osoba niewykształcona tego nie zrozumie, po prostu warunki życia na wsi są całkiem inne niż w mieście i przez to wymuszają na człowieku wszystkie te zachowania. W mieście ścisk i anonimowość powoduje dużo rzeczy, tak jak na wiosce małe zaludnienie i jawność. Mieszkający w mieście mógłby napisać coś podobnego np. że uwielbia
  • Odpowiedz
a teraz wyobraź sobie że są ludzie którzy czują się szczęśliwi żyjąc w mieście i nie mają potrzeby palenia drewnem w piecu, słuchania muzyki na full, wiezienia zwierząt czy rzucania petów pod nogi. Jesteś w stanie sobie to wyobrazić?

@joekey: no i po co od razu ta agresja? XD gość napisał co lubi, a ty się od razu prujesz jakby cie tu nie wiadomo jak obrażał.

I to abstrahując całkowicie
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: przeciez ja osobiscie juz doprowadzilem do zlapania 3 pajacow na quadach i jednego na motorze ktorzy jezdzili po lesie. Jednego nawet 2 razy. I na razie jest spokoj. Czekam na kolejnego frajera. Zapraszam do siebie
  • Odpowiedz
Kino jak masz w domu internet? Po co Ci. Teatr, opera kto tam chodzi

@mirko_anonim: właśnie dlatego klasa i hierarchia społeczna nie jest definiowana tylko zarobkami a również świadomością socjokulturową. Brzmisz jak 19 wieczny chłop dziwiący się po co jakieś samochody wymyślają jak ty konia masz i też dojedziesz.
  • Odpowiedz
a śmieci nie płacisz, bo las jest od tego, podobnie szambo jak masz długiego węża. Zamiast lewackich wymysłów typu terapie jest ksiądz dobrodziej, zresztą leki w razie potrzeby można w internecie kupić. Nie wiem co ludzie w miastach jeszcze robią.

@julian351: To nie tak działa, już od dawna jest wymóg posiadania oczyszczalni przydomowej lub szamba i kontrolowany jest jego wywóz, a jeśli jest kanalizacja to musisz się do niej przyłączyć.
  • Odpowiedz
Życie na wsi to nie tylko wolność od ludzi.

@mirko_anonim: Wręcz przeciwnie, w dużym mieście może i jesteś otoczony masą ludzi ale każdy jest zajęty sobą, a na wsi ludzie puszczają plotki i zawsze muszą wszystko wiedzieć.
  • Odpowiedz
Życie na wsi to nie tylko wolność od ludzi

@mirko_anonim: xD. Taka wolność od ludzi, że baba ze wsi obok której nawet nie znasz, zna cały twój życiorys i z koleżanką obrabiają ci dupe pod sklepem. Plusem miast jest to, że jesteś zupełnie anonimowy. Na wsi wręcz przeciwnie

Nawet rzucić puszkę czy peta pod siebie

Jak to jest dla ciebie definicja wolności którą warto się szczycić, to życzę ci i
  • Odpowiedz