Wpis z mikrobloga

Czy jeśli kilka lat temu podpisywałem umowę z dostawcą hostingu z gwarancją utrzymania ceny rok do roku a nowy właściciel hostingu bez powiadamiania o zmianie dotychczasowej umowy podnosi ceny o kilkaset procent, to sprawa nadaje się do zgłoszenia do UOKiK? #uokik #hosting Myślę bardziej o klientach posiadających rozbudowaną infrastrukturę serwerową, której migracja nie będzie ani łatwa ani tania. Klienci tacy stają pod ścianą.
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mug3n: Podpisywałeś osobną umowę czy chodzi Ci o akceptację warunków podczas zamówienia usługi?
Zazwyczaj zamawiając hosting "gwarancja" obejmuję aktualny okres rozliczeniowy, więc odnowienie usługi to "inna para kaloszy".
Żaden hosting nie zagwarantuje Ci, że cena hostingu nie wzrośnie, ponieważ jest wiele czynników na które firma hostingowa nie ma wpływu.
Same usługi hostingu www można łatwo przenieść zlecając to firmie hostingowej np. u nas ( ͡° ͜ʖ ͡°
  • Odpowiedz
@mug3n:
Przejdź do nas https://sdata.net.pl
To że hosting jest szybki i stabilny to już u każdego standard.
Ale spójrz co u nas zyskasz dodatkowo:
1. Instalujemy/migrujemy Ci go na gotowo - nie musisz się na niczym znać.
2. Dostajesz pocztę email PRO a nie prymitywną jak
  • Odpowiedz
@mug3n: Cześć!

Zerknij na naszą ofertę na stronie - https://seohost.pl/ Jesteśmy wiarygodną firmą, która istnieje na rynku już ponad 13 lat. Pomagamy z migracją i doradzamy w wyborze odpowiedniej usługi. Posiadamy między innymi darmowy certyfikat SSL, dostęp do imunify360 czy dostęp do starszych wersji php. Jeśli masz jakieś pytania to nasz do nas na bok@SeoHost.pl
  • Odpowiedz
  • 0
@SeoHost: Dzięki. Nie mam możliwości utworzenia wiadomości do pomocy w panelu pomocy, więc może tu mi pomożecie? Próbuję zmienić wersję PHP dla konkretnej domeny przypisanej do serwera, ale nie do innych. Według pomocy powinienem wybrać domenę i zmienić wersję PHP. Robię tak, ale PHP zmienia się dla wszystkich stron, nie dla tej konkretnej. Dlaczego?
  • Odpowiedz
  • 0
@SeoHost: O ten wpis do htaccess się przyda na pewno. Robię z tym poradnikiem i udało mi się skontaktować z pomocą. Mam wrażenie, że przełączanie między domenami u mnie coś nie działa poprawnie, sprawdzałem na chrome i ff. Jak wybieram jakąś domenę, to u góry mruga tylko taki customowy paseczek ładowania, ale nie ma reakcji. W sumie popatrzę w konsolę. Dzięki za odpowiedź.
  • Odpowiedz