Wpis z mikrobloga

Czy mieszkania w Bytomia to jedyne miejsce gdzie ludzi nie p------o z cenami czy ja czegoś nie wiem? Jedyne miejsce w Polsce gdzie gdzie ceny są w miare normalne 6000/m^2 upatrzyłem fajne, blisko Katowic (12 km), ludność około 150 tysięcy. Ogólnie wiem ze Bytom aktualnie nie jest najlepszym miejscem do życia ale porównując do innych rejonów Polski ma naprawdę spory potencjał zwłaszcza, ze tam cen jeszcze nie w------o i do tego ma obok Katowice i cala aglomeracja które będą się cały czas rozwijać. Co myślicie warto tam próbować coś ugryźć ? Wydaje mi się zwłaszcza ze na dłuższa metę jest tez spora szansa na rewitalizację tych okolic ze względu właśnie na to ze są częścią tej aglomeracji.

Ogólnie aglomeracja to jedyne miejsce gdzie deweloperuchy nie rzuciły się jak hieny jeszcze a kupować mieszkanie gdzie indziej to jest raczej płacenie za spekulacje rynkowe niż miejsce do życia

#nieruchomosci #katowice
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dari43: Nie jest najlepszym? Miasto jest spokojne, ciągle doinwestowywane, nowe firmy w strefie otwierają sie jedna po drugiej, remonty budynków, tras komunikacyjnych, tworzenie miejsc dla mieszkańców jak nowa hala hokejowa, nowy stadion, centrum wspinaczkowe, teatr, opera, ogromny i bezpieczny park, kluby sportowe otwarte na wszystkich, dorosłych i dzieci (judo, piłka nożna, łucznictwo, wspinaczka, hokej, koszykówka, wodniactwo, tenis, golf) baseny kryte, autostrada, świetna komunikacja publiczna a po wyremontowaniu torów również będzie
  • Odpowiedz
łem fajne, blisko Katowic (12 km), ludność około 150 tysięcy. Ogólnie wiem ze Bytom aktualnie nie jest najlepszym miejscem do życia al

@Dari43: jeszcze kilka lat temu bym Ci powiedział że Bytom nadaje się jedynie do nalotu dywanowego ( ͡° ͜ʖ ͡°) Aktualnie jeżdżąc trochę po Polsce stwierdzam że nie ma tak źle. Gloryfikowany Poznań okazał się o wiele bardziej patologicznym miastem z o wiele gorszą
  • Odpowiedz
@Dari43: Aglomeracja śląska jest wysysana z ludzi przez Wrocław i Kraków, stąd niskie ceny. Czemu - temat na dłuższą dyskusję pewnie. Jak masz tam dobrze płatną robotę to IMO wygryw, bo wszystkie udogodnienia miasta w takim Bytomiu są (chyba?).
  • Odpowiedz
@Dari43: Polskie Detroit mówi ci to coś? Smog smród głód i bieda. Idź na policje w Bytomiu i się spytaj. Ja ci mówię przykłady z życia od osoby która spędziła w tym chlewie kilka lat i rodzina.
  • Odpowiedz
@Maro88z: Świętochłowice ok można się zgodzić bo mocno depresyjne i jak czasem przejeżdżam przez Lipiny czy Chropaczów to mocno średnio. Bytom powiedzmy, że można się zgodzić jak przejeżdżasz przez Bobrek czy Karb, ale Siemce?? xDDD zresztą takie generalizowanie to idź pan w chju bo w każdym mieście masz lepsze i gorsze dzielnice, ulice.
  • Odpowiedz
@Dari43: Ja wbrew pozorom mysle, ze to moze byc dosc przyszlosciowa lokalizacja. U nas, z powodu tragicznego poziomu przestrzeni miejskich, bardzlo dlugo dominowal kult "domku pod lasem", ale w innych duzych miastach to sie juz powoli zmienia i ludzie zaczynaja doceniac zycie wsrod kawiarni, bistr, zabytkowych kamienic, parkow miejskich itp. Mysle, ze do nas kiedys tez ten trend dojdzie i wtedy jedynymi miastami z taka oferta beda tylko kato (z
  • Odpowiedz