Wpis z mikrobloga

• 0
@gargantel: na tym numerze nie mam aktywowanych żadnych dodatkowo płatnych usług, dopiero co wstałem wiec jak niby sam sobie wpisałem jakoś pin ciul wie nawet gdzie? Jedynie korzystam z aplikacji i to w momencie kiedy muszę doładować konto, wiec nawet przez przypadek bym sobie tego nie włączył
  • Odpowiedz
@Szaka_laka: miras, na spokojnie, ustaw sobie limity usług płatnych wszelkich na zero przez eBOK.
Może treść SMSa miała spowodować właśnie żebyś gdzieś coś wpisał czy kliknął - taki phishing.
Ja mam na wszystkich numerach wszelkie płatne usługi czy płatności via konto ustawione na zero i wyjebongo.
Minus taki, że nigdzie SMSa "pomagam" itp nie wyślesz
  • Odpowiedz
  • 0
@gargantel: No ja mam włączone wszelkie blokady na tego typu rzeczy własnie na takie ewentualności, to tym bardziej olałem tego smsa z pinem, dodatkowo pomyslalem ze ktoś może chciał coś sobie włączyć, ale źle wpisał liczby i wyszedł mu mój numer. Ale ten kolejny sms ze otrzymali zgode gdzie ja nawet nie wchodziłem w tym czasie na orange, a spalem to trochę mnie zmierził tym bardziej, ze już był przypadek
  • Odpowiedz
@Szaka_laka: mam nadzieję, że nie wchodziłeś na stronę z jakiegoś lewego linka...
coraz sprytniejsi ci naciągacze.
ja miałem ostatnio sms podszywający się pod telekom i podający link do blokady niby płatności, który de facto właśnie miał na celu przechwycenie danych logowania
  • Odpowiedz
  • 0
@gargantel: dostałem to co widać w screenie, pin który nie wiadomo nawet gdzie wpisać, wiec założyłem ze ktoś pomylił nr telefonu, olałem poszedłem spać. Rano kolejny sms ze usługa została włączona i kilka godzin później kolejny bliźniaczy sms juz z innym pinem. Wszystko w nitce smsow od orange, wyżej były potwierdzenia doładowań etc. Dodatkowo przyszły maile o włączeniu doliczania opląt za usługi innych dostawców jakieś canal+, appstore itp. Oraz info
Szaka_laka - @gargantel: dostałem to co widać w screenie, pin który nie wiadomo nawet...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@Szaka_laka: resetuj hasła i wszystko co się da. Telefon do Orange albo w ogóle - wizyta u nich w salonie (po odstaniu swojej kolejki ofc) też by pomogły, ale to już od Ciebie zależy czy przemożesz się do tego.
  • Odpowiedz