Aktywne Wpisy

donfallo +86
źródło: temp_file1072318782502959562
Pobierz
Jak oglądać youtube na telefonie tak żeby nie musieć oglądać tych chędożonych reklam co 3 minuty? (╯°□°)╯︵ ┻━┻ za darmo ofkors ( ͡º ͜ʖ͡º)
Skopiuj link
Skopiuj link
źródło: temp_file1072318782502959562
Pobierz
Regulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Ale nadal - złodziej to złodziej.
Jak pojedziesz autobusem na gapę to... to się nic nie stanie. Przewoźnik i tak się jakoś utrzyma. I to działa, bo gapowicze to mniejszość.
Ale zasadniczo - gapowicze to też swojego rodzaju złodzieje.
I w jednym przypadku i w drugim nie jest to aż tak wielki problem, bo jednak większość ludzi złodziejami nie jest.
A gdyby była? To już gorzej. Gdyby nikt nie kupował butów/ubrań tylko każdy kradł, to sens istnienia sklepów by zniknął.
Tak samo gdyby wszyscy jechali na gapę - przewoźnik nie miałby interesu w tym by dalej kursować.
I cóż... tak samo jest z grami. Karawana jedzie dalej, bo nie wszyscy gracze to złodzieje.
Ale nie tłumaczcie się, że "to nie kradzież, bo nie kradnę żadnej fizycznej kopii" XD
#pcmasterrace #gry #piractwo #kradziez #kradno
@damianooo8: typie, pracuję w IT i moje 25k jest wypłacane z opłat licencyjnych za soft. Nie za gry, ale soft to soft.
@MrGalosh: ty też jesteś złodziejem, ukradłeś mi mój cenny czas i nie tłumacz się nawet
@matti-nn przecież już lepiej piracić niż wykupywać te dostępy do konta, bo to akurat oszustwo na którym jeszcze dajesz oszustom zarabiać.
Jak tam The Crew ? Fajnie się gra?
Przecież to TWOJA gra, i tak jak w swoich butach chodzisz kiedy chcesz, to tak samo grasz kiedy chcesz. Prawda?
@jacek-jerczynski: Korpo nie zarobiło mimo że ja dobrze się bawiłem oglądając jak ktoś gra w ich produkt. Zatem zgodnie z ich logiką skoro nie zarobili to znaczy że zostali okradzeni. Takie Nintendo potrafi ściągać lets playe z youtuba (na szczęście nie robią tego zbyt często)
Łatwo jest relatywizować, gdy mówimy o wielkim bezdusznym korpo. Gorzej, jak jakiś zapaleniec tworzy sam gierkę, a wszyscy wokół piracą jego pracę.
@MrGalosh: jak producenci wrócą do wydawania dem to pogadamy, przy cyfrowej dystrybucji jest problem ze zwrotem - nie jak z butami czy ubraniami na których zwrot mam 14 dni gdy kupuję przez neta
@matti-nn: jak byłeś biedakiem to rozumiałeś XD
źródło: 3WSf8sgRPZBCvIU0M3Oty50ipl8BkEp3
Pobierzźródło: is-piracy-stealing-v0-0ry9d9gytnza1
Pobierz@MrGalosh: powiedz to miastom, które mają darmową komunikację miejską.