Wpis z mikrobloga

Chciałbym pogratulować branży za wieloletnie decyzje projektowania i budowania paździerza pod ynwestorów bo "młodzi hehe lubią małe mieszkania".

No a teraz okazuje się, że jednak nie lubią, a magazyny zawalone kurnikami, których nikt nie chce.

Pewnie będą eksportowane do Dubaju czy gdzieś.

#nieruchomosci
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mickpl: Lubią mieszkać samemu / w dwójkę.
W sytuacji, gdzie coraz więcej ludzi jest samemu, a do tego zakładają rodziny później to budowanie większej ilości dwupokojowych i kawalerek jest rozsądne. Kwestia tego, że oni budowali praktycznie tylko takie takie mieszkania, a ciężko znaleźć coś o metrażu powyżej 50m2
  • Odpowiedz
@mickpl: Najlepsze że jest kilku mniejszych deweloperów, którzy radzą sobie całkiem nieźle. Jak? Przez lata nie traktowali klientów jak piąte koło u wozu, potrafili wybudować coś w czym rzeczywiście da się mieszkać, a po zakończeniu inwestycji dalej opiekowali się nieruchomością. Na lokalnym rynku ludzie wiedzą, że warto u nich kupić, więc sprzedaż idzie względnie dobrze, a na pewno dużo lepiej niż u tych co wykazali się zachłannością na hossie.
  • Odpowiedz
"młodzi hehe lubią małe mieszkania".

@mickpl: No lubią, a przynajmniej część, gdy mieszkałem sam albo z dziewczyną, dwupokojowe mieszkanie 45m2 było dla mnie idealne. Niskie koszty, mało sprzątania, i tak głównie tam spałem. Teraz za 100+ metrów, samego czynszu spółdzielczego mam ~1600 zeta i masę roboty przy utrzymywaniu go w czystości.
  • Odpowiedz