Aktywne Wpisy
nowszyja +41
Dlaczego Polacy to takie bezguścia? W ostatnich miesiącach przeglądałem sporo ogłoszeń sprzedaży mieszkań i to jest dramat jak kiczowato Polacy wykańczają mieszkania. Jak nie boazeria milenialsów, czyli pseudo kamień z Castoramy, który tłumie małpy przyklejały na połowie ścian w mieszkaniu 10 lat temu, to teraz płytki drewnopodobne i panele winylowe, czyli gumolit, symbol biedy lat 90-tych, a teraz nowa moda wśród milenialsów xD Dla Polaków styl i standard mierzony jest ilością wydanych
źródło: lazienka
Pobierz
zapalara +56
Troche o naszym IT. Sam jestem na UoP, ale pracowałem na B2B przez lata również (prawdziwe B2B dla klientów bez L4, miejsca pracy, godzin itd).
Mój komentarz do tego co robi rząd z umowami B2B.
Jak to wprowadzą nowe IT zupełnie sie zawinie stąd. W regionie do estonii, do rumunii, zaraz do ukrainy. Nie jesteśmy konkurencyjni już teraz, bez B2B to będzie dramat.
Durni
Mój komentarz do tego co robi rząd z umowami B2B.
Jak to wprowadzą nowe IT zupełnie sie zawinie stąd. W regionie do estonii, do rumunii, zaraz do ukrainy. Nie jesteśmy konkurencyjni już teraz, bez B2B to będzie dramat.
Durni

cnn.com
- Zhou Chang - szef zespołu odpowiedzialnego za model Qwen (Alibaba) został zatrudniony przez ByteDance (właściciela TikToka). Wraz z nim pracodawcę zmieniło około dwunastu jego współpracowników.
aastocks.com
- Reddit testuje funkcję generatywnego wyszukiwania na swojej platformie. "Po zadaniu pytania pojawią się wyselekcjonowane podsumowania odpowiednich wątków i szczegółów w serwisie Reddit, w tym linki do powiązanych społeczności i postów". Gorsze od obecnej (anty)wyszukiwarki nie będzie. Testy obejmują ograniczoną ilość osób, a i później funkcja będzie ograniczona do języka angielskiego i dla userów z USA.
reuters.com
- USA zgodziło się na eksport "zaawansowanych chipów AI" do współzarządzanego przez Microsoft ośrodka w Zjednoczonych Emiratach Arabskich. Wcześniej w tym roku MS zainwestował tam 1,5 miliarda USD.
finance.yahoo.com
- Meta pochwaliła się swoim asystentem do badań i klepania kodu. Metamate, bo tak się nazywa, ma być docelowo "najlepszym asystentem" dostępnym dla klientów korporacyjnych. Firma używa obecnie zarówno Metamate, jak i GPT-4.
slashdot.org
- Naukowcy z Google DeepMind i ETH Zurich stworzyli bazujący na transformerach model MAV. Model charakteryzuje się niemal idealną precyzją przewidywania ruchów (99,9%) i imponującą skutecznością strategiczną, osiągając tym samym rating Elo 2923.
deepmind.google
- Kilka osób na X/Reddit obśmiało fakt, że Activision użyło generowanych grafik do promowania Call of Duty: Black Ops 6. Nie było by problemu, gdyby firma nie odwaliła maniany i wyretuszowała szósty i siódmy palec gnijącego Mikołaja.
fictionhorizon.com
Tag do obserwowania lub czarnolistowania #codzienneainews
======================
Zawołać cię do kolejnego wpisu? Zaplusuj CENTRALNĄ LISTĘ DO WOŁANIA dostępną pod tym linkiem:
Aby nie być dalej wołanym - odplusuj wspomniany wpis.
Zaplusuj ten wpis, aby być wołanym do wpisów spod tagu #codzienneainews
Aby nie być dalej wołanym - odplusuj ten wpis. Aby ponownie dopisać się do listy - zaplusuj ten wpis. Przy każdym wołaniu będę na bieżąco pobierał aktualną listę plusujących.
źródło: @doujohn_x 05
PobierzTreść została ukryta...
Zaplusuj ten wpis, aby być wołanym do wpisów spod tagu #codzienneainews
Aby nie być dalej wołanym - odplusuj ten wpis. Aby ponownie dopisać się do listy - zaplusuj ten wpis. Przy każdym wołaniu będę na bieżąco pobierał aktualną listę plusujących.
Treść została ukryta...
No i jest SORA.
→ max 1080p, 16:9 i 1:1, 20 sekund, prosty edytor wideo,
→ dostępność: od dzisiaj (nie w skansenie oczywiście);
→ w subskrypcji OpenAI Plus jest 50 generowań w miesiącu (480p, mniej w 720p);
→ OpenAI Pro za $200 to pięćset generowań priorytetowych i nieograniczona ilość w trybie "poczekaj na swoją kolej";
źródło: 8fzksx
PobierzJest jak za dawnych lat, gdy trzeba było odstawiać cyrki w celu skorzystania z netfliksa, hulu, pandory i innych streamingów.
Jestem ciekaw jak ten pomysł zostanie zrealizowany.