Wpis z mikrobloga

@iforgotmypass_: bycie lekarzem w naszym pięknym kraju to proszenie się o problemy psychiczne i wypalenie zawodowe. Na szczęście powoli się to zmienia, szkoda tylko że tak wolno i młodzi lekarze ciągle mają przjbne
  • Odpowiedz
  • 2
@iforgotmypass_ jak mu tak źle to niech zmieni pracę. Ojej nie wiadomo czy przyjdzie z katarkiem czy wirusem, banda nierobów. Google lepiej leczy niż większość tych patałachow
  • Odpowiedz
@iforgotmypass_: szczerze mowiac, mam zal do lekarzy - ze narzekaja jak jest im zle. Bo im wspolczulem… a potem jako doradca finansowy widzialem ile zarabiaja pomimo rezydentury itd. Przepraszam, ale poczulem sie poprostu oszukany
  • Odpowiedz
@iforgotmypass_: powiem wiecej, zaluje - ze rodzice nie przedstawili mi zycia prosciej- ze idac na lekarza masz zarobki kosmiczne, i tracisz 4-5lat wiecej niz przecietny czlowiek na nauke do tego. Potem to juz tylko spijanie
  • Odpowiedz
  • 3
@iforgotmypass_ a potem kazda jedna konsultacja u ortopedy prywatnie to 400pln. Czasami potrwa 15 minut, czasami 25. I tacy ortopedzi nie p------a się w szpitalu tylko sobie siedzą w ciepłej przychodni gdzie negocjują ile dostają % z tych 400 i jak im się chce to sobie pooperuja raz w tygodniu w prywatnej przychodni. Oj jak ciężko
  • Odpowiedz
@iforgotmypass_: to ja wyciagne znajomego urologa, ktory zarabia okolo 50 k. Generalnie po spec masz juz naprawde w k---e siana chyba ze robisz cos bardzo zle. Ten okres "młodego lekarza" to jakies 20% całego okresu zawodowego. Wiekszosc specjalistow w roznych branzach ma to samo, jako mlody przez okres 5 do nawet 10 lat zarabiaja 1/5 tego co potem jako seniorzy.
Patologia to jest gdzieś indziej - w ograniczaniu ilosci specek.
  • Odpowiedz
Moja dziewczyna obecnie jest rezydentem więc widzę jak to wygląda i jedyne co mogę powiedzieć to to, że to naprawdę nie jest łatwy kawałek chleba.

@iforgotmypass_: moja siostra również jest i mogę powiedzieć że zarabia dużą kase bez zapitalania na 100 etatach jak tu niektórzy piszą że lekarze muszą robić
  • Odpowiedz
Wykopki sprowadzają to wszystko do wypisywania recept i zgarniania za to kupy siana xD Moja dziewczyna obecnie jest rezydentem więc widzę jak to wygląda i jedyne co mogę powiedzieć to to, że to naprawdę nie jest łatwy kawałek chleba.

@iforgotmypass_: jest prawdziwy swiat i jest swiat s--------n na wykopie. trzeba to rozdzielić
  • Odpowiedz