Aktywne Wpisy
OptiFinance +219
Jak wpis @Aeciatko tyle osób zainteresował, to ja wrzucę swoje 3 grosze będąc posiadaczem identycznego przybytku już 2 lata ale z perspektywy zakończenia budowy oraz użytkowania ( ͡° ͜ʖ ͡°) W sumie i tak miałem to w planach
Podpisałem umowę 03.05.2021, dom postawili 15.11.2021, wprowadzenie było 01.04.2022, czyli 11 miesięcy od decyzji o budowie, po pełne zamieszkanie (wszystkie meble, kuchnia, sprzęty, ułożone rzeczy w szafkach). To tak w ekspresie. Kupowałem dom
Podpisałem umowę 03.05.2021, dom postawili 15.11.2021, wprowadzenie było 01.04.2022, czyli 11 miesięcy od decyzji o budowie, po pełne zamieszkanie (wszystkie meble, kuchnia, sprzęty, ułożone rzeczy w szafkach). To tak w ekspresie. Kupowałem dom
Leotard00 +509
Jechałem wczoraj drogą krajową, była śnieżyca i robił się lód na drodze.
Ja jechałem spokojnie 50km/h a nagle wyprzedził mnie jakiś mistrz kierownicy w Audi, jechał około 90km/h.
Jakieś 2 kilometry dalej, ten geniusz już był w rowie xd.
A
Ja jechałem spokojnie 50km/h a nagle wyprzedził mnie jakiś mistrz kierownicy w Audi, jechał około 90km/h.
Jakieś 2 kilometry dalej, ten geniusz już był w rowie xd.
A
Żaden lekarz się nie przyzna ile kosi kaski a ty w byle Legnicy ortopeda 64k za 155-200h w szpitalu gdzie tak na prawdę za jakość pracy lekarze nie odpowiadają.
A mówią że brakuje pieniędzy na wszystko. całe te NFZ do przeorania jest, a ile jeszcze kasy bokiem jest rozkradane? Jeszcze gdyby rzeczywiście umieli leczyć i dobrze diagnozować. (AI już znacznie lepiej diagnozuje, ostatni raport https://www.news-medical.net/news/20241106/AI-outperforms-doctors-in-diagnostics-but-falls-short-as-a-clinical-assistant.aspx)
Czysta obłuda jak z górnikami ciągle daj daj a wyniki mizerne.
Całe te państwo trzeba zaorać bo ciężko w Polsce żyć.
#nfz #medycyna #zarobki #zarobkiwmedycynie #zalesie #ortopeda64k #lekarz100k (z dyżurami)
@ByczekRozplodowy: Jedyne pytanie jakie lekarz może dostać to od ordynatora, czemu z tej grubej koperty nie dostał ani grosza ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@sudosu-:
Juz pędzę zamieniac swoje 70k za klikanie 4h dziennie w komputer (czasem więcej) na z-------l w szpitalu, w syfie, w ogromnym stresie że kazda moja decyzja moze byc ścigana przez proroka, za duzo gorszy hajs.
Mam wrażenie, że ludzie co piszą te baity
Więc podaj jak tak, czarno na białym kilkanaście ofert z innych placówek z mniejszą stawką.
Czy po prostu farbazony klepiesz?
@Let_Me_2_Be: Farmazony to ty klepiesz. Ja i moi znajomi mamy +/-16k miesięcznie na rękę. Tylko że to jest za cały etat + 5-7 dyżurów w miesiącu, czyli praca na prawie dwa etaty ok 250-260h. Jakby wyliczyć z tego stawkę godzinową to wychodzi na to że
Bo za recepty na ból gardła to taka stawka wydaje sie byc wręcz za duża.
@Chrysopoeia: pamięciówka, ale nie ma tam żadnego rocket science. Uważam, że pod kątem skomplikowania to na infie spotykasz się z bardziej wymagającymi zrozumienia rzeczami. O ile oczywiście nie studiujesz na WSB czy innym collegium tumanum.
@Let_Me_2_Be: Pracuje w szpitalu klinicznym o najwyższej referencyjności i mamy najcięższe przypadki. I tak jestem w stanie samodzielnie radzić sobie w takim środowisku. Dla wykopka jak zwykle lekarz to tylko wypisywanie recept na ból gardełka no bo przecież
@2-aminopirydyna: Zwykły frontend senior, w lipcu bedzie 8 lat expa, owszem jade na dwa etaty i coś tam leaduje, ale kto wam broni mieć
@2-aminopirydyna: Czym się zajmujesz i jaka stawka jest niby poza ich budżetem? Gdzie szukasz pracy? Jak z twoimi umiejętnościami miękkimi?