Wpis z mikrobloga

Patrzcie i uczcie się #programista15k zamiast teraz zakuwać nocami przez następne 25lat po pracy to trzeba było dobrze zdać maturę z biologi i iść na medycynę!
Żaden lekarz się nie przyzna ile kosi kaski a ty w byle Legnicy ortopeda 64k za 155-200h w szpitalu gdzie tak na prawdę za jakość pracy lekarze nie odpowiadają.

A mówią że brakuje pieniędzy na wszystko. całe te NFZ do przeorania jest, a ile jeszcze kasy bokiem jest rozkradane? Jeszcze gdyby rzeczywiście umieli leczyć i dobrze diagnozować. (AI już znacznie lepiej diagnozuje, ostatni raport https://www.news-medical.net/news/20241106/AI-outperforms-doctors-in-diagnostics-but-falls-short-as-a-clinical-assistant.aspx)

Czysta obłuda jak z górnikami ciągle daj daj a wyniki mizerne.
Całe te państwo trzeba zaorać bo ciężko w Polsce żyć.

#nfz #medycyna #zarobki #zarobkiwmedycynie #zalesie #ortopeda64k #lekarz100k (z dyżurami)
LetMe2_Be - Patrzcie i uczcie się #programista15k zamiast teraz zakuwać nocami przez ...

źródło: obraz

Pobierz
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Wyobrażacie, aby lekarz dostawał pytania typu:

A co mogłeś zrobić lepiej aby wyleczyć pacjenta?

Kiedy pacjent będzie wyleczony, nie obchodzi mnie, że każdy przypadek jest inny!!!! Rodzina pacjenta chce mieć to na teraz!!!

Co możemy zrobić lepiej i jakie leki przepisać przy kolejnym pacjencie?

Zamiast triażu wydaje nam się, że iteratywny proces przyjmowania pacjentów się lepiej sprawdzi. Zatrzymane serce zreanimujemy w kolejnej iteracji, są teraz ważniejsze rzeczy np. leczenie sraczki po słodziku
  • Odpowiedz
@Let_Me_2_Be: Ekstremalnie śmieszy mnie to, że od ponad miesiąca nie znaleźliście żadnych innych ofert poza tymi z Legnicy, które były lokalną anomalią, bo szpital miał ogromne problemy i potrzebował kadry na już xD
  • Odpowiedz
@Let_Me_2_Be: o c--j wam chodzi z tymi wysrywami na temat medycyny. Studia duzo trudniejsze niż infa, warunki pracy duzo gorsze niz infa, pieniądze duzo gorsze niz infa.

Juz pędzę zamieniac swoje 70k za klikanie 4h dziennie w komputer (czasem więcej) na z-------l w szpitalu, w syfie, w ogromnym stresie że kazda moja decyzja moze byc ścigana przez proroka, za duzo gorszy hajs.

Mam wrażenie, że ludzie co piszą te baity
  • Odpowiedz
  • 2
@Bipolar-: a wy dalej sie nie przyznajecie. Tak trzymaj!

Więc podaj jak tak, czarno na białym kilkanaście ofert z innych placówek z mniejszą stawką.
Czy po prostu farbazony klepiesz?
  • Odpowiedz
a wy dalej sie nie przyznajecie. Tak trzymaj!

Więc podaj jak tak, czarno na białym kilkanaście ofert z innych placówek z mniejszą stawką.

Czy po prostu farbazony klepiesz?

@Let_Me_2_Be: Farmazony to ty klepiesz. Ja i moi znajomi mamy +/-16k miesięcznie na rękę. Tylko że to jest za cały etat + 5-7 dyżurów w miesiącu, czyli praca na prawie dwa etaty ok 250-260h. Jakby wyliczyć z tego stawkę godzinową to wychodzi na to że
  • Odpowiedz
  • 1
@Lekarz_7k: to jeszcze daj znać ile doswiadczenia macie. I czy rzeczywiście jesteś w stanie trudne przypadki chorób wyleczyć.
Bo za recepty na ból gardła to taka stawka wydaje sie byc wręcz za duża.
  • Odpowiedz
Studia duzo trudniejsze niż infa

@Chrysopoeia: pamięciówka, ale nie ma tam żadnego rocket science. Uważam, że pod kątem skomplikowania to na infie spotykasz się z bardziej wymagającymi zrozumienia rzeczami. O ile oczywiście nie studiujesz na WSB czy innym collegium tumanum.

pieniądze duzo gorsze niz
  • Odpowiedz
to jeszcze daj znać ile doswiadczenia macie. I czy rzeczywiście jesteś w stanie trudne przypadki chorób wyleczyć.

Bo za recepty na ból gardła to taka stawka wydaje sie byc wręcz za duża.

@Let_Me_2_Be: Pracuje w szpitalu klinicznym o najwyższej referencyjności i mamy najcięższe przypadki. I tak jestem w stanie samodzielnie radzić sobie w takim środowisku. Dla wykopka jak zwykle lekarz to tylko wypisywanie recept na ból gardełka no bo przecież
  • Odpowiedz
o ile nie jesteś leadem wymiataczem z dwoma etatami i 15+ lat doświadczenia to jestem ciekaw w jakiej gałęzi branży masz niby taką stawkę xD. Do tego jeszcze niby za 4h dziennie gdzie jako normalny senior żeby zafakturować te 40k to musisz zrobić ze 240-250h miesięcznie.

@2-aminopirydyna: Zwykły frontend senior, w lipcu bedzie 8 lat expa, owszem jade na dwa etaty i coś tam leaduje, ale kto wam broni mieć
  • Odpowiedz
@Let_Me_2_Be: w końcu wyrzucam ten tag z obserwowanych bo ostatnio są tutaj same głupie i bezwartościowe wpisy jak ten. ja nie wiem ile można tego gówna codziennie pisać...
  • Odpowiedz
@Chrysopoeia: no to masz po prostu szczęście, że ci się tak trafiło z robotami. Ja jak miałem 2 etaty w 2022 to miałem ochotę się pochlastać z z--------u, ale w propagandzie sukcesu nikt oczywiście o takich przypadkach nie mówi. Natomiast teraz idąc na rozmowę ze swoją obecną stawką za godzinę to wszędzie mówią, że dużo i poza ich budżetem ¯\(ツ)/¯

Lekarz z 8 lat expa bedzie na 1 roku rezydentury?
  • Odpowiedz
Ja jak miałem 2 etaty w 2022 to miałem ochotę się pochlastać z z--------u, ale w propagandzie sukcesu nikt oczywiście o takich przypadkach nie mówi. Natomiast teraz idąc na rozmowę ze swoją obecną stawką za godzinę to wszędzie mówią, że dużo i poza ich budżetem ¯\(ツ)/¯

@2-aminopirydyna: Czym się zajmujesz i jaka stawka jest niby poza ich budżetem? Gdzie szukasz pracy? Jak z twoimi umiejętnościami miękkimi?

czy ty liczysz ten
  • Odpowiedz