Wpis z mikrobloga

@bdg-bro: tylko niezbyt bystrym ludziom wydaje się, że to robi komuś nadzieję...

każdy sprzedawca wie, że "muszę się zastanowić" to przekaz w stylu "mam za mało asertywności i pewności siebie żeby powiedzieć wprost, że mnie to nie interesuje, więc muszę używać takich kłamstw żeby nikomu nie było przykro... taka ze mnie miękka faja"

i sprzedawca to wie xD bo jeszcze taka historia się nie zdarzyła nigdy, aby ktoś kto powiedział
  • Odpowiedz
@Sprus: Ja tak robię zakupy! Wprawdzie oczywiście nie nieruchomości tylko coś tańszego, ale pozwalam przedstawić sobie daną ofertę, potem mówię, że dam znać, w domowym zaciszu weryfikuję jej uczciwość i porównuję konkurencyjne rzeczy, a potem często wracam i rzeczywiscie kupuję.
  • Odpowiedz
  • 0
@GoddamnElectric w życiu tak nic nigdy nie sprzedałem xD

Jak już dochodzi do rozmów biznesowych to decyzja na spotkaniu albo +50% ceny

Jak klient pyta ślad ta cena wyższa to odpowiedź jest prosta. Cena była preferencyjna na spotkaniu a po spotkaniu jest regularna bez zniżek.
  • Odpowiedz
  • 6
@Sprus

w życiu tak nic nigdy nie sprzedałem xD

Jak już dochodzi do rozmów biznesowych to decyzja na spotkaniu albo +50% ceny Jak klient pyta ślad ta cena wyższa to odpowiedź jest prosta. Cena była preferencyjna na spotkaniu a po spotkaniu jest regularna bez zniżek.

zaczynam rozumieć czemu nigdy tak nic nie sprzedałeś
  • Odpowiedz
tylko niezbyt bystrym ludziom wydaje się, że to robi komuś nadzieję...

każdy sprzedawca wie, że "muszę się zastanowić" to przekaz w stylu "mam za mało asertywności i pewności siebie żeby powiedzieć wprost, że mnie to nie interesuje, więc muszę używać takich kłamstw żeby nikomu nie było przykro... taka ze mnie miękka faja"

i sprzedawca to wie xD bo jeszcze taka historia się nie zdarzyła nigdy, aby ktoś kto powiedział "musze się zastanowić" faktycznie się
  • Odpowiedz