Wpis z mikrobloga

Cześć Murki, jest tu ktoś kto ma wiedzę nt otwartego układu CO? Mam dziwne problemy z "centralnym", układ otwarty stał się raptem układem zamkniętym co widać na moim manometrze, znaczny wzrost ciśnienia po podgraniu wody. Mam do Was pytanie, czy naczynie wzbiorcze ze zdjęcia może być zapowietrzone? Wydaje mi się, że wcześniej korek leżał luzem na naczyniu i ktoś kto malował pomieszczenie go przykręcił...

tydzień temu przy dolewaniu wody ciśnienie na manomentrze poszło na maxa i pękł mi kocioł ale to już inna bajka.. wcześniej w połowie skali po prostu woda przelwała się do ścieków a kaloryfery były pełne wody. Teraz co drugi jest zapowietrzony.

#hydraulika #hydrotechnika #centralneogrzewanie #co #ogrzewanie #budowadomu #hydraulik
3000swin - Cześć Murki, jest tu ktoś kto ma wiedzę nt otwartego układu CO? Mam dziwne...

źródło: naczynie

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@MrManiacTeam: tak jest rurka wprowadzona do rury ściekowej, woda na 99% nie leci, jeśli już to robi bardzo powoli bo jej nie słyszę. Jutro będę lokalizował ewentualne przytkanie choć jest to raczej mało prawdopodobne.
  • Odpowiedz
@3000swin: najprawdopodobniej masz zatkaną rurę na dopływie do zbiornika. Dzieje się tak jak w zbiorniku nie ma wody i rura rdzewieje od środka. Jak jesteś pewny, że woda w zbiorniku zawsze była, to zatkany jest przelew. Ten odpowietrznik był odkręcony czy zakręcony?
  • Odpowiedz