Wpis z mikrobloga

@bury256: A ty co będziesz robił jak by wybuchła w Polsce wojna ??? pewnie cyk do niemiec i wyjebongo... i tak Pół Polski krzyczy ze Ukrancy uciekają od wojny a jak się zacznie u nas(oby nigdy do tego nie doszło) to będą pierwsi do ucieczki. Nie masz pojęcia jak ciężkie życie mają w tym momencie Ukraincy.
  • Odpowiedz
via Android
  • 95
@v11111 pewnie, że bym zwiał, nawet tam mieszkałem przez pewien czas jak u nas była bieda ale wiesz co?
Chodziłem tam jak zegarek, przestrzegałem prawa, wręcz z początku chodziłem jak cień nie wychylając się zupełnie.
W życiu bym sobie nie pozwolił aby ktoś miał do mnie zastrzeżenia o sposób zachowania, a co dopiero o łamanie przepisów czy prawa.
A jak ktoś nie potrafi się dostosować to powinien zostać wywalony na zbity
  • Odpowiedz
  • 15
@bury256 ale rozumiesz to że ty swoim gadaniem o Ukraińcach wrzucasz wszystkich do jednego worka. I tego co życzę byś był wrzucony do jednego worka z pijanym Polakiem...
  • Odpowiedz
Chodziłem tam jak zegarek, przestrzegałem prawa, wręcz z początku chodziłem jak cień nie wychylając się zupełnie.

@bury256: No i co z tego? Dla wielu* Niemców byłeś tylko j-----m polaczkiem, alkoholikiem i złodziejem szukającym okazji coś zakombinować.
Wszystko przez promil Polaków, który tak się zachowywali w Niemczech.

*dla wielu tak myślących jak TY teraz
  • Odpowiedz
@bury256: No widzisz. To Ty i pewnie 98% Polaków którzy tam pojechali. Ale znajdzie się te 2% które będą robiły chlew, jezdziły po wódzie, kradły i robiły c-----y obraz reszcie. W skali ponad miliona te 2% to już spora ilość ludzi. Podobnie jak teraz jest w Polsce. Niemcy mają podobne zdanie o nas bo wypracowaliśmy sobie to na przestrzeni lat. Jedni uważają nas za dobrych pracowników a drudzy za patusów
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@v11111 @ipkis123 @gbsh jeszcze się poznacie na tych Ukraińcach zobaczycie, ja też jeszcze niedawno miałem podobne podejście typu "nie wrzucać wszystkich do jednego wora" ale po czasie zrozumiałem. Bardzo mala cześć naszych wschodnich sąsiadów zasługuje na uwagę, pomoc owszem ale tłumaczenie ich za wszelką cenę nigdy!
  • Odpowiedz
@bury256: xD to że ty chodziłeś jak w zegarku nie oznacza że jak Polak wyjedzie do DE to nie robi trzody. Pracowałem tam kilka lat i większego bydła jak Polacy i Ruscy to nie spotkałem. Jak próbowaliśmy ze znajomymi znaleźć mieszkanie na wynajem, to nawet z dobrym Niemieckim jednego z nas, niektórzy Niemcy się krzywili.
  • Odpowiedz