Wpis z mikrobloga

Znalazłem nowe hobby!
P------------e mlmowców do knf i kas.

Czemu do knf? - bo udzielanie porad inwestycyjnych po takim „kursie” jest nielegalne. Pani z infolinii na początku twierdziła żebym dzwonił do UOKiK, ale po wytłumaczeniu, że sprzedają poradniki inwestorskie, stwierdziła, że w sumie to może ich zainteresować ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Czemu do kas? - bo pewnie nie płacą podatków od tych wypłat w krypto i sprzedaży tych kursów

Czemu nie do UOKiK? - bo już wiedzą ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

iGenius i UOKiK
Eaconomy i UOKiK

Przy okazji wysłałem kopie do mediów, może kogoś ten temat zainteresuje hehe

Listę oszustów ukradłem od @zbyszko17, myślę że się nie obrazi

#mlm #frajerzyzmlm
Oksim - Znalazłem nowe hobby!
P------------e mlmowców do knf i kas.

Czemu do knf? - ...

źródło: Kursy inwestorskie - piramida finansowa_page-0002-imageonline.co-merged

Pobierz
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Oksim: Grubo, ale szczerze to trzeba walczyć z tymi na samym górze. Płotek nie ma sensu bo d--------a się i tak najsłabszym co dali się zmanipulować, są bez kasy (a kary nie sprawią, że będą ją mieli na podatki), a do tego są, nie oszukujmy się, niezbyt ogarnięci skoro biorą w tym udział :)
  • Odpowiedz
  • 538
@paramedix: knf nie informuje o postępowaniach zgodnie z prawem, więc dowiemy się dopiero jak nagle przestaną postować ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Filipterka25: No ale każdy mądry człowiek, wie że to sa głupoty. Jak ktoś jest głupi, i się nabiera, to nie dzieje się nic złego. Po prostu dzięki takim ludziom łatwiej oddzielić inteligentnych od debili. Nie ma w tym nic złego.
  • Odpowiedz
  • 23
@crazy_wolf: to że ktoś nie jest w stanie stwierdzić czy to scam czy nie, to nie znaczy że ci ludzie mogą robić ten scam ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Filipterka25: Ale co jest w tym złego. Nie da się uratować ludzi przed ich własną głupotą. Nawet powiem więcej, czasami lepiej tego nie robić, aby zarówno oni, jak i ich bliscy wyciągnęli z błędów wnioski, i stali się mądrzejsi.
@Oksim: Nie powinni tego robić, ale wielu zn ich to po prostu zwykłe ofiary słabej edukacji, c-------h genów po rodzicach, lipnego środowiska w którym dorastali. Dali się złapać, i
  • Odpowiedz
@crazy_wolf: w pewnym stopniu rozumiem Twój punkt widzenia, choć niekoniecznie się z nim zgadzam. Jednostki głupie eliminują się same i do ich "sortowania" nie trzeba piramid finansowych. Zapominasz, że oprócz cymbałów, są też inteligentne, wyrachowane osoby, które z pełną świadomością wykorzystują przyzwolenie Państwa na prowadzenie takiej działalności. I o to w tym wszystkim się rozchodzi - o zablokowanie i ukaranie tych oszustów ze szczytu, którzy dorobili się na wprowadzaniu innych
  • Odpowiedz
Ale te osoby nikogo nie chcą okraść.

@crazy_wolf: No, a ktoś zabierający "niczyj" samochód być może tez nie chce nikogo okraść. Po prostu pomyślał, że skoro jest otwarty, to niczyj i sobie zabrał, a co ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz