Aktywne Wpisy
Własnie oglądam wywiad z Ellonem Muskiem gdzie mówi, że aby do czegoś dojść spał w fabryce Tesli i pracował po 20h dziennie, ale przecież wykopki są mądrzejsze od najbogatszego człowieka na świecie i twierdzą, że aby do czegoś dojść nie trzeba wcale ciężko pracować tylko troche pomyśleć xD Beka z Was odklejeńcy i tyle. #praca #pracbaza #biznes #pieniadze

źródło: Zrzut ekranu 2025-01-11 151655
Pobierz
capol2 +271
Nie mogę z tego momentu jak doszło do niej że to wszystko kosztuje i jednak trzeba będzie płacić za szkody
#ostatniepokolenie #klimat #warszawa
#ostatniepokolenie #klimat #warszawa

Nie jest łatwo zgubić stalową gąsienice..trzeba być wybitnie zdolnym
źródło: temp_file3163411512114615686
PobierzZałożenie niejest jakoś sp3cjalnie trudne, godzinka roboty jak masz klucze, ale najpierw trzeba wyjechać tą 15tonowka z tego bagna. Po co się babrać w błocie
A mam jeszcze pytanie - czy koparka ma czujnik obciążenia łyżki? W sensie czy operator wie że go nie przeciąży?
Czujniki są już niemal we wszystkich nowoczesnych koparkach powyżej 10ton. Te małe koparki i starsze/tanie modele raczej niemaja.
Ale w normalnym trybie pracy ten czujnik niejest potrzebny nawet powiem ze przeszkadza.
Co innego w trybie podnoszenia gdy trzeba coś podwiesić na łańcuchach itp to wtedy tak, sygnał że coś jest za ciezkie pomaga w pracy.
Siłownik podda sie pierwszy ale w 99% będzie to po prostu odpływ oleju przez zawór, niekontrolowany ruch i opadnięcie łyżki.
Eksplozje/rozwalenie siłowników się zdążają przy gwaltownym wzroście obciążenia, brak serwisu, zły stan techniczny, nieuwadze operatora i przywalenie w coś siłownikiem( ͡º ͜ʖ͡º)
A raz jak robiłem krótko dla takiej mniejszej firmy to poprostu taką zużytą zakopywali