Wpis z mikrobloga

kielecki bardzo dobry, kwintesencja majonezu, doprawiony, czuć gorczyce i zoltka jaj, soli też jest w sam raz.


@czujeblusadoanusa: rozmieszaj winiary 1:1 z octem i będziesz miał to samo co kielecki

Majonez Pegaz
  • Odpowiedz
Hahahahahaha rozbrajasz mnie gosciu serio (ʘʘ)
Napisałeś:

ludzie posiadajacy smak kupując majonez oczekują smaku majonezu, winiary, napoleoński, pudliszki i inne to zapewniają, ludzie z przepalonymi od najtańszej wódy kubkami smakowymi wybierają kielecki żeby coś poczuć i nie przeszkadza im że jest to ocet
  • Odpowiedz
@vankaszaner: ciekawe że tak mało domowych kucharzy samych robi majonez, to jest bardzo proste, trzeba zmiksować jajka z jakimś tłuszczem i odrobiną octu albo soku z cytryny i można pokombinować, doprawić do smaku, zrobić z żółtek bez białek, jako tłuszcz dać na przykład oliwę albo masło, jak ze wszystkim, można zrobić tak jak się komu podoba i cieszyć że jest swoje i lepsze niż ze sklepu.

I jest to na
  • Odpowiedz