Wpis z mikrobloga

Chłopaki, jak to jest z tymi śmiertelnymi ciosami przy samoobronie? Jak często się zdarza, że podczas walki na pięści ktoś ginie? Cały czas mam z tyłu głowy, że pewnego dnia przyjdzie mi się bronić przed jakimś patusem, zrobię mu krzywdę (nie żeby było mi szkoda patusa) i pójdę siedzieć.

#sztukiwalki #samoobrona #samoobronazwykopem #bojka #boks #mma #niebieskiepaski #walka
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Apocaliptorr: Wtedy musisz pomyśleć, czy możesz uciec, stracić portfel czy telefon, a nie bronić się? Jak już zrobisz krzywdę takiemu to dobra papuga i cały czas nawet jak prorok będzie straszył sankami nie przyznawanie się do winy. Nawet jak przekroczysz obronę konieczną to do ZK nie trafisz. Każda papuga DOBRA to powie @MangoMangoMango Jeden z ministrów chyba z pis został uniewinniony bo jego żona została zaatakowana przez takiego miłośnika
  • Odpowiedz
@Pioter_Polanski: Fakt. Tylko, że przeczytaj co wydarzyło się. Każdy normalny prorok czy sędzia tak powinien zrobić czy orzekać. Wynika, że nawet sprawy nie było. 27 grudnia 2006 odepchnął na ulicy nietrzeźwego i zachowującego się agresywnie mężczyznę, który według relacji świadków zaczepiał wcześniej w autobusie i na przystanku autobusowym żonę i syna polityka[2]. Odepchnięty przez Dawida Jackiewicza mężczyzna upadł na chodnik, uderzając głową o krawężnik. Poseł wezwał na miejsce wypadku policję[3].
  • Odpowiedz
@Apocaliptorr: Bonus Grunwald Calliera kiedyś mówił w poradniku, że trzeba zamknąć pięść i wyciągnąć trochę środkowy palec. A no i celować w mostek, to jest śmierć na miejscu. A tak serio jedyną krzywdę jaką możesz zrobić to tak jak napisano. Najwięcej wypadków śmiertelnych występuje przez to, że ktoś upadając bezwładnie uderzył głową o asfalt czy krawężnik. Ewentualnie może, bo nie jestem lekarzem, jakiś krwiak pęknąć czy coś przy ciosie w
  • Odpowiedz
@Apocaliptorr: Pisząc 'kłaść kogoś spać' chodziło mi konkretnie o nokaut na ów osobniku, a nie o duszenie :D A odpowiadając na Twoje pytanie: Nie wiem. Nie zastanawiałem się nawet nad tym nigdy, a w sumie ciekaw sam jestem jak to wygląda.
  • Odpowiedz