Wpis z mikrobloga

Nie mogłam się zdecydować na konkretną kolorystykę, więc zrobiłam serię. Prostokątne, drewniane pudełka w klimatach leśno-runicznych, w których zmieszczą się kości, znaczniki lub inne akcesoria do #rpg, ewentualnie #bizuteria lub podobne drobiazgi. Pod wieczkiem i na dnie każde pudełko ma wklejony czarny filc.

Grafika nakładana w technice decoupage, z fragmentami oryginalnego, średniowiecznego manuskryptu runicznego Codex Runicus. Na wieczku wypukłe listki, a pośrodku wypukły motyw - pierwsze runy tzw. Futharku Starszego, najstarszej formy alfabetu runicznego używanego na północy Europy. Na obrzeżu motyw ozdobny, całość lakierowana.

Każde pudełko ma zamknięcie na magnes i wymiary 18 x 10 x 3,5 cm. Wykonałam po dwa egzemplarze z każdego rodzaju - jeśli ktoś jeszcze szuka pomysłu na oryginalny #prezent, są dostępne od ręki :) Na życzenie mogę też wykonać inny egzemplarz z personalizowanym skryptem runicznym.

Więcej zdjęć w komentarzach, a więcej moich szpargałów twórczych tradycyjnie na #apaturiart.

#rekodzielo #handmade #rozowepaski #diy #tworczoscwlasna #fantastyka #fantasy #runy #sredniowiecze #magia
Apaturia - Nie mogłam się zdecydować na konkretną kolorystykę, więc zrobiłam serię. P...

źródło: Runiczne_1

Pobierz
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Apaturia: Musze spróbować. Też am pomysł na pewien rodzaj pudełek i potrzebuję bardzo dobrego lakieru ;) Kupiłem VIDARON i chyba nie jest odpowiedni :D Zobacz moje pudełko, mam na profilu gdzieś na dole. :)
  • Odpowiedz
  • 1
@KasKro: Fajne, buteleczki też super wyglądają :) Vidaronu nie używałam, ale niektórzy na niego narzekają - podobno po położeniu schnie wieczność i lakierowane przedmioty później trochę się kleją.
  • Odpowiedz
@Apaturia: Też dziękuje :) Zauważyłem, że film z mojego posta poszedł w niepamięć. Dodałem nowy w komentarzu. U nie po 12h był już wyschnięty. Problem w tym, że strasznie łatwo go zarysować :(
  • Odpowiedz
  • 0
@KasKro: Sprawdź w opisie producenta, jakie ma parametry. Lakier może wyschnąć w miarę szybko, ale często utwardza się tydzień lub dwa i w tym czasie trzeba szczególnie chronić lakierowany przedmiot przed zarysowaniami.
  • Odpowiedz