Wpis z mikrobloga

Mirki, co się stało przez ostatnie powiedzmy 15 lat w Polsce z typowymi dresiarzami jak na pic related?
Jedno z silniejszych wspomnień z dzieciństwa to dresy okupujące każdy sklep spożywczy na osiedlu, stojący pod każdym wejściem do klatki schodowej na blokowiskach xD a dodam, że pochodzę z miasta, które słynęło z dresiarzy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wszyscy już wyjechali do Holandii i UK? Wymarli tak jak praktycznie każda inna subkultura czy jak?
Lolenson1888 - Mirki, co się stało przez ostatnie powiedzmy 15 lat w Polsce z typowym...

źródło: 45C68866-5B81-46E1-9BA1-0A0F2CE71832

Pobierz
  • 192
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 181
@Lolenson1888 sam byłem takim dresem, teraz mam normalne życie xD ile można stać pod klatką.

Oczywiście jak wracam czasem na osiedle to nadal widać niektórych niedobitków, ale to jakieś wyjątki, którzy byli skazani na porażkę od początku
  • Odpowiedz
@cichooo: potwierdzam u mnie to samo wszyscy dorośli, założyli rodziny.
Jedynie jednostki które już wtedy było wiadomo że skończą "pod klatka" nadal tam siedzą
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: Znaczna większość wyjechała do Holandii, spora część do UK(wrócić zazwyczaj nie mogą bo pouciekali tam przed wyrokami, więc nie widzisz ich nawet od święta w kraju xD), niektórzy siedzą w pierdlu, jakaś część się zapiła/zaćpała, ci bardziej przypakowani nierzadko poumierali młodo od przerostu mięśnia sercowego od brania sterydów. Z kolei ta niewielka część która przeżyła i została w kraju przeobraziła się w tzw. Mariuszy: budowlańców, czy innych pracowników najniższego
  • Odpowiedz
  • 120
@Lolenson1888 teraz patusy naoglądali się Fame MMA i chodzą w spodniach ciaśniejszych niż legginsy. Do tego koniecznie wielkie Logo na klacie. Takich spotkasz wszędzie, a najwięcej na Krupówkach xD
  • Odpowiedz
  • 16
@Lolenson1888: Oni zwykle tylko tak groźnie wyglądali, po prostu taka moda była i ludzie chętniej się integrowali na dworze. A co się z nimi stało? Poszli do pracy, porobili dzieci albo siedzą całe dnie w internecie ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: tak naprawdę to i inne subkultury się zatarły. Emosów, nerdzików czy punków też już tak nie spotkasz. Na przykładzie swojego małego miasta mogę powiedzieć, że patuski aka sebiksy dalej są i mają się dobrze. Po prostu już tak bardzo nie rzucają się w oczy swoim dresiarskim stylem.

Zresztą na wykopie co i nieraz można było zobaczyć wybryki dzisiejszej młodzieży.
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: stwierdzam, że już klasyczne dresy wyginęły. Teraz obecnie to lekko przypakowane obcisłe ubranka, jakaś wypolerowana furka (najlepiej z segmentu premium-5-10-15 lat).
  • Odpowiedz
@Lolenson1888 Dalej istnieją na niektórych osiedlach. Ode mnie większość wyjechała właśnie do NL/UK, wracaja czasem poszpanować 15 letnim bmw pod blokiem. Niektórzy wyszli na ludzi i zajęli się robotą, pozakladali rodziny.
  • Odpowiedz