Wpis z mikrobloga

#macbook #apple Krótka piłka: jakiego Macbooka Pro brać? M2 Pro czy M4 podstawowy? Ta sama cena, ale ten pierwszy 1TB dysku, drugi 512 GB, co jest dla mnie dość istotne. Za M4 przemawia jednak dłuższy czas pracy na baterii, jaśniejszy ekran w praktyce i dłuższe wsparcie, plus parę innych, drobnych rzeczy. Zastosowanie to głównie codzienna praca biurowa, duże pliki w Photoshopie, obróbka zdjęć, montaż wideo 4K i okazjonalne granie przez GeForce Now, czasami jakiś film do obejrzenia. Dołożenie 1000 złotych do 1TB przy M4 raczej nie wchodzi w grę niestety. Aktualnie używam Air M1 w wersji 16/256 i pojemność dysku jest zdecydowanie za mała - na duże pliki i tak podpinam dysk zewnętrzny, ale 256 to po prostu za mało przy "puchnącym" systemie. Stąd trochę się boję czy zaraz się nie okaże, że 512 to też będzie za mało ( ͡° ͜ʖ ͡°) #macbookpro #laptopy
Biebrzanski_Ghul - #macbook #apple Krótka piłka: jakiego Macbooka Pro brać? M2 Pro cz...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Biebrzanski_Ghul czemu inne? Twoje zastosowania ogarniesz na iPadzie pro również. Tyle że cały taki zestaw kosztuje 3k euro także mało nie jest, no i bateria raczej szybko schodzi
  • Odpowiedz
@Biebrzanski_Ghul haha. No ok. Przejrzyj youtube i zobacz na co stać iPada pro 13tke na m4 z klawiaturą i rysikiem. Ale ty weź stara m2 i po kłopocie, do codziennej pracy biurowej. Poza tym to już nie te czasy że os jest poza zasięgiem dla iosa. Powoli Apple dąży do zrównania tych systemów i jest to odczuwalne takze nie świruj z tym „szanujmy się”.
  • Odpowiedz
@mirekwirek Tak naprawdę na ten moment przed M2 Pro wstrzymuje mnie już tylko to, że dużo osób marudzi na czas pracy na jednym ładowaniu. A Air mnie trochę rozpieścił w tym temacie i też wiem, że M4 ciągnie znacznie dłużej.
  • Odpowiedz