Wpis z mikrobloga

Kurde. Jeżdżę często na rowerze i widzę bardzo często bogolskie fury po 200-500k, a bardzo rzadko jakiś supercar typu ferrari, Lamborghini, Maserati, jaguar, Bentley, a w nich czasem widzę w nich piękne loszki za kierownicą albo na fotelu pasażera. Smutno mi przez to. Skąd ludzie mają na to tyle hajsu? Ja bym przez całe życie się takich fur nie dorobił, ale zamiast nich wolałbym dużą działkę i na niej domek holenderski, bo po co mi większa chata. I na tej działce ogromną wolierę (picrel) z papugami(ary, kakadu, patagonki, barwnice, amazonki, żako, aleksandretty, rozelle, konury, rudosterki, lorysy, piony, afrykanki, wróbliczki, szkarłatki królewskie, mnichy, księżniczki, nimfy, krasnopiórki, milfy) taką 40x20x5m, ale postawić taką, to ogromny koszt. Pewnie z 200-300k zł ...To moje marzenie życie, ale się nigdy nie spełni 😭. Te fury, to nowe np. #bmw, #audi, #mercedes, #lexus, #alfaromeo Stelvio #volvo #infiniti
Nie #opel nie #skoda nie #fiat nie #peugeot nie #renault nie #hyundai 😆 ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)

https://i.imgur.com/fcvy0XS.jpeg

#przegryw #bieda #nachujzyc #programista50k
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

to pewnie z 10k/msc, więc stać na to bogoli

@Horrorystyczny_Demon_Pagona: dlatego widać żeś biedny

Te BMW czy Audi, jakieś 3er to można leasingować za 2-3k, a że mają bazowy silnik to tego z zewnątrz nie widzisz. Na drogach jest dużo nowych 320d, a bardzo mało M4. Stelvio za dwa z małym hakiem. To nie są takie duże pieniądze, jak ktoś ma już gdzie mieszkać. A jak masz własną działalność, odliczasz
  • Odpowiedz
@Atreyu: Ja neet, biedak, śmieć, żywe guwno, lekoman po terapii odwykowej i z długami na 10k zł 😭 Ale szukam teraz pracy. Chciałbym pójść do wojska, bo od razu 6k netto, a na granicy 9k, więc tam chciałbym iść i strzelać do ciapatych xD Ale nie wiem, czy mnie przyjmą z moją historią leczenia w moim koncie pacjenta. A tam jest zespół uzależnienia od leków przeciwlękowych i uspokajających i depresja..
  • Odpowiedz
@Atreyu: xD chłopie nie masz pojęcia o czym piszesz. Żeby to się zgadzało to byś musiał wydać na dzień dobry 30-40% wartości samochodu i pewnie drugie tyle przy wykupie jak byś chciał zachować samochód
  • Odpowiedz
na dzień dobry 30-40% wartości

@Apokryf: no i gdzie problem? To dla was dużo że się tak oburzacie? ( ͡º ͜ʖ͡º)

Zawsze mi się ciężko rozmawia z ludźmi którzy jeżdżą 10'latkami za 15 tysięcy o nowych samochodach, bo czuje się jakbym gadał ze świnią o kosmosie. To dla nich kompletna abstrakcja, a nie trzeba wcale mieć dużych przychodów by jeździć nowym autem. Zazwyczaj po sprzedaży
  • Odpowiedz
@Atreyu: chłopcze od razu widać, że ściemniasz. Temat się zaczął od tego, że op nie wie skąd ludzie mają pieniądze na nowe samochody. Ty wyskakujesz, że to tylko 1300 miesięcznie co jest bzdurą totalną. Kłamać też trzeba umieć
  • Odpowiedz
@Horrorystyczny_Demon_Pagona: No normalnie zarabiają i mają hajs.
Wplacasz 50k, wykup 50k, rata ze 3,5k i masz fure za ćwiartkę, kwoty netto.
Wiadomo, że z pensji 5k to raczej nikt tego nie dźwignie, ale jak masz firmę która coś robi, a nie udaje to żadna filozofia.

na tej działce ogromną wolierę ... milfy

Mmm milfy w wolierze...
  • Odpowiedz
widzę bardzo często bogolskie fury po 200-500k (...) Skąd ludzie mają na to tyle hajsu? (...) zamiast nich wolałbym dużą działkę

@Horrorystyczny_Demon_Pagona: ale wiesz, że oni nie muszą "woleć zamiast"? on tą furą może sobie właśnie jedzie na taką twoją działkę z twoimi papugami :D
  • Odpowiedz
@Horrorystyczny_Demon_Pagona: Niektórzy dobrze zarabiają. Inni mają biznesy. Większość nawet jak ma hajs to je finansuje np. leasingiem. Moja A4 kosztowała prawie 250k brutto. Rata miesięczna to 3800 brutto. Tak się ten pcha wózek zwany kredytem Mireczku.
  • Odpowiedz