Wpis z mikrobloga

Dzień dobry, podejrzewam się o bezdech senny. Obszedłem kilku lekarzy w tym neurologów, psychiatrów bo myślałem że to coś na tle nerwowym i mi mówią że to dobrze że dużo śpie (no k.. super), a że jestem zmęczony to już no trudno. Coś tam na nfz, większość prywatnie. Doradzi mi ktoś gdzie ja mam się udać żeby jak najszybciej zdiagnozować i ogarnąć czy to ten problem, bo ledwo już mogę funkcjonować. Problemy pogłębiły się jak przytyłem, czułem ciągłe zmęczenie więc... jadłem więcej żeby mieć energię i dojechałem się do niefajnego stanu, pracę mam fizyczną, że byłem ciągle zmęczony to porzuciłem sport, dobiło mnie to jeszcze bardziej. Robić diagnozę ze sprzętem zamówionym przez net za te 5 stów, i potem cpap kupić, a potem dopiero latać za jakąś korektą nosa? Czy iść do rodzinnego i żeby on mnie dalej popychał?

#bezdechsenny #zdrowie #odchudzanie #cpap
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@pcstud: Dzięki, tego potrzebowałem, bo jest coraz gorzej. Swoją drogą ogarnę też rodzinnego i laryngologa, bo potem zniżki na cpap i skierowanie na zabieg ewentualnie. Jak to nie bezdech u mnie występuje to już nie wiem co mi jest, a lekarze mnie zbywają
  • Odpowiedz
  • 0
@powsinogaszszlaja: Dziękuje. U mnie jest tragedia z rodzinnym, dowiem się co i jak zaraz, może jakoś się dopcham. Jakbym zahaczył skierowania jakieś to potem będzie łatwiej w razie dalszego leczenia :)
  • Odpowiedz
@Heinevar: ja kupiłem zapasowy zestaw cpap na olx w cenie maski do takiego dofinansowanego przez nfz xd

Polisomnografię prywatnie robilem w sklepie brandvital, wniosek o dopłatę pulmonolog z medicover na podstawie wyniku tego badania. Laryngolog też powinien ogarnąć.
  • Odpowiedz
  • 0
@Felonious_Gru: Dzięki, będę ogarniał polisomnografię prywatnie właśnie teraz. Rodzinny mnie na 10 stron przemielił, wszystkie badania w normie, wręcz bdb. Co ciekawe zacząłem używać kropli do nosa jakiś rozszerzających przed spaniem i masakra jakaś, śpię jak dziecko, piewszy raz w życiu mi smartwatch zaczął pokazywać że dobry sen. Szkoda że do laryngologa mi nie dali skierowania, ale to ogarnę po tym badaniu. Nie chciałbym dożywotnio z cpapem skończyć, jakby co
  • Odpowiedz