Wpis z mikrobloga

@Romska_Palo_Ul_Laputa: do generowania kodu. Kilkaset linii Ci ogarnie jak dobrze zadasz pytanie i zamiast klepać 4 godziny w 5 minut masz gotowe. Jak robisz duży projekt to w kilka dni masz zrobiony miesiąc pracy. Do tego całkiem nieźle optymalizuje algorytmy i pomaga diagnozować problemy. Nie wiem jak można nie umieć wykorzystać tak prostego narzędzia do pracy.
  • Odpowiedz
Kilkaset linii Ci ogarnie jak dobrze zadasz pytanie i zamiast klepać 4 godziny w 5 minut masz gotowe. Jak robisz duży projekt to w kilka dni masz zrobiony miesiąc pracy.

@or4nge: ale to tylko w przypadkach jak masz do napisania dużo ale w miarę prostego kodu, a zazwyczaj to jednak więcej czasu schodzi się na zaprojektowanie rozwiązania a mniej na naklepanie

a przy projektowaniu to... no cóż, z mojego doświadczenia
  • Odpowiedz
@Romska_Palo_Ul_Laputa: Ja dostałem jako ciekawostkę. Odświeżyłem sobie wiedzę ze studiów. O dziwo zero głupot w tych szkoleniach i same fakty także się pozytywnie zaskoczyłem.

Jak mi ktoś jeszcze raz będzie próbował wcisnąć, że baza danych indeksowana językiem naturalnym zastąpi programistów to jebnę XD.
  • Odpowiedz