Wpis z mikrobloga

@PrzylepkaZniszczenia: nie o to chodzi, reklamowany są targetowane zawsze i też sposób komunikacji odpowiada IQ odbiorcy żeby przekaz dotarł. Cechą dominująca na kontynencie Afryki jest niskie IQ mieszkańców, dając białych aktorów istnieje szansa że przeciętny odbiorca reklamy zrozumie zbyt dosłownie przekaz że to jest dla białych a nie dla niego.
Tak jak zwierzęta łatwiej skumają, na zasadzie pokazujesz małpie filmik jak inna małpa coś zjada, to ona szybciej to skuma
zmadrzalempo30 - @PrzylepkaZniszczenia: nie o to chodzi, reklamowany są targetowane z...

źródło: image

Pobierz
  • Odpowiedz
@300px: czarnym facetom po prostu wszystko pasuje, a większość białych wygląda jak klauny kiedy ubiorą inny kolorek niż biały / czarny xd
  • Odpowiedz
@zmadrzalempo30: Twoje wyjasnienie problemu, jest tozsame z opinia mojego kumpla, gdy zapytałem go czemu na filmach gdzie jest jakaś akcja, czarnoskóra kobieta jednoczesnie filmuje i mówi, co się dzieje
Według niego, to nie po to by widowi powiedzieć co się dzieje.
Tylko po to, by sama zrozumiała co sie dzieje
Cos w stylu
-Samochód uderzył tego rowerzystę, teraz wstał i wział kija i uderzył w samochód, on wysiadł, on wysiadł,
  • Odpowiedz
@i_teraz_wchodze_ja_caly_na_bialo: tak mają, często też jak liczą muszą palce pokazywać, sygnał w głowie jest często na tyle słaby że zanika i potrzeba potwierdzenia wizualizacyjnego. Najlepiej posłuchać starszych misjonarzy co spędzili całe życie na pomaganiu w Afryce, oni mają bardzo dużo spostrzeżeń o tych ludziach.
to jest szokujące info i wiedza dla wielu z ludzi, wszak jesteśmy zawsze karmieni hasłem że wszyscy ludzie są tacy sami itp itd. Otóż czarnoskórzy mają
  • Odpowiedz
@PrzylepkaZniszczenia: nie tylko polki, a całe polskie społeczeństwo. Nie da się słuchać tego wyrzyganego gówna gdzie facet radiowym głosem szczeka o dysku pińcet albo pobudzona c--a poleca koleżaneczce syrop dla gówniaka. Z powodzeniem mogliby używać polskiego bloku reklamowego do torturowania więźniów, tak jak robi się to za pomocą kilku wybranych piosenek
  • Odpowiedz
  • 1
@zmadrzalempo30 Jest dużo sensu w tym co piszesz. Należy również się zastanowić, skoro biali wmieszani w reklamy i nich to przejaw inteligencji z którym mieszkańcy nie by się nie utożsamiali, to co oznacza próba wmieszania czarnych w odbiór w europejskich reklamach ( ͡º ͜ʖ͡º) Nie wiem, choć się domyślam
  • Odpowiedz