Wpis z mikrobloga

Czy są jeszcze jakieś auta dla rodziny 2+3? Najlepiej 3 isofixy w drugim rzędzie (ktoś jeszcze takie produkuje?). Ew. co polecacie z trzyrzędowych? Najlepiej nowe, ale może być max 4 lata. Budżet, to fajnie by było tak do 250k, w porywach 300k.

#samochody #leasing
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Awerfg: myślałem o tym, ale ostatnia wizyta w salonie mnie wyleczyła. Tak duże auto, a silnik 1.2 136KM... I żadnej innej opcji. Do tego rodzinne auto, a jedyna tapicerka, to materiałowe obicie drzwi i deski
  • Odpowiedz
  • 0
@buntowniczaczupakabra: @piwakk niestety raczej tak, chociaż muszę przyznać, że ciekawa propozycja.

Ogólnie problem mamy taki, że widzimy, że jest trochę aut z trzema rządami siedzeń, ale najchętniej to wzięlibysmy coś, co ma 2 rzędy i 3 isofixy z tyłu. Wygląda na to, że z jakiegoś powodu producenci się z tego wycofali, ale miałem nadzieję, że może ktoś jeszcze został. No bo bez przesady, że mając trójkę dzieci, to zostają
  • Odpowiedz
@Docnt: Możesz szukać bez Total Loss i może być szansa przepchnąć leasing na amerykańca.

Możesz pomyśleć nad S-Max albo Sharanem. Uważam, że to spoko opcja.
  • Odpowiedz
  • 0
@OptiFinance: dzięki, no właśnie zastanawiamy się nad espace a sorento aktualnie. Espace niby fajny, chociaż czuć trochę tańsze materiały (za to cena też niższa). Tylko kto wymyślił, żeby panoramicznego dachu nie dało się "zamknąć", tylko jakaś śmieszna siatka...
Austral ma też opcję 3 isofix lub 3 rząd siedzeń? :o
  • Odpowiedz
  • 0
@OptiFinance: z tego co widzę, to Austral ma chyba tylko 2 isofixy. Espace ma 3, z czego jeden z przodu. I faktycznie ten system mnie osobiście urzekł od samego początku
  • Odpowiedz
@Docnt: A do tego chyba Renault ma fajny guziczek, który aktywuje ustawienia kierowcy. Czyli np. możesz zapisać w profilu wyłączenia wszelkiego pikania, ostrzegania, systemów itd. i masz to pod 1 przyciskiem fizycznym, pod ręką, bez szukania po ekranie. A przy nowych autach to bardzo irytujące, zwłaszcza jak system nie działa w 100% jak należy i jest zbyt czuły.
  • Odpowiedz
  • 0
@OptiFinance: rzeczywiście ciekawe. Za Renault na pewno przemawia niższa cena. W innym miejscu przeczytałem, że Austral ma jednak isofix też z przodu. Przy czym i tak raczej jest to zbyt wąskie auto, żeby dorosła osoba usiadła między fotelikami
  • Odpowiedz
@Docnt: Też mi się zdaje że ma z przodu, bo miałem go na jazdach testowych. Co do miejsca to chyba poza amerykańcami jak honda odysej, pacifica itd. gdzie masz oddzielnie fotele, a nie kanapę, to nie znajdziesz auta, które będzie na tyle szerokie aby między fotelikami z tyłu zmieściła się dorosła osoba. W Q7 sprawdzaliśmy, które jest dużym autem i niestety ale tak samo - pare km przejechać można, ale
  • Odpowiedz
  • 0
@OptiFinance: ok, dzięki za pomoc. Ciekawi mnie dlaczego jakieś 3 lata temu tego typu auta dosłownie zniknęły z rynku. Btw co do amerykańskich aut - pojawił się wcześniej ten temat, czy z finansowaniem leasingu nie ma tutaj problemu?
  • Odpowiedz
@Docnt: Sporo samochodów z tego co widziałem mają na mAuto. Myślę, że warto tam zajrzeć, bo opcji Volvo było sporo, a to moim zdaniem jeden z najbardziej rodzinnych samochodów, akurat my w rodzinie jesteśmy zadowoleni, a mamy XC90.
  • Odpowiedz