Wpis z mikrobloga

Oglądam se HBO na telewizorze i nagle dostaję powiadomienie, że S24 Ultra chce się z moim TV sparować. Niby nic, ale rozbawił mnie fakt, że to jakiś Ukrainiec z S24 Ultra xD w momencie gdy polacy znajomi mają jakieś xiaomi czy inne dziwne telefony. Sam mam S24 Ultra więc przez chwilę myślałem, że to mój, ale nie jestem Yevenhia w dodatku już z TV jestem sparowany. Fajnie sobie żyją ci ukraińcy, telefon za 6000zł, a wy co, dalej xiaomi? XD

Btw. to stary blok, a te ukry, to jakieś pracujące na magazynach sebixy, bo ich kojarzę.
#ukraina #polska #technologia
OWASP_TopZero - Oglądam se HBO na telewizorze i nagle dostaję powiadomienie, że S24 U...

źródło: 1000009974

Pobierz
  • 147
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Niedobry ja ostatnio kupiłem 15 pro dla psa co by mu weselej było zimą w budzie. Jeśli nie stać Cię na to by kupić córce coś lepszego niż 15 pro to może nie myśl dalej o rozszerzaniu rodziny? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@OWASP_TopZero: To swoją drogą ciekawe. Zawsze sądziłem że polski szowinizm to wymysł julek z czerwonymi włosami.

Okazuje się że to powszechna cecha większości obywateli (ʘʘ)
  • Odpowiedz
ale wiesz, że z Ukrainy do Polski wyjechali także programiści, lekarze i inni ludzie dobrze zarabiający? Bo chyba nie myślisz, że na Ukrainie żyją sami budowlańcy i rolnicy, prawda?

@Tratak: uwielbiam fajnopolactwo xD niczym się nie różnicie od zjebow którzy nie widzieli nic złego że Ukrainiec suvem podjechał do mopsu xD Trump ratuj ;/
  • Odpowiedz
@Alfiarz ale to ty sobie wyobrażasz ileś milionów osób i dla ułatwienia nadajesz im te same cechy. Czy każdy z nich musi kochać swoją ojczyznę i chcieć za nią walczyć? Czy każdy z nich jeśli kupił sobie drogi telefon za granicą to nie interesuje go ojczyzna?

I jeśli nie mamy wojny to już nie trzeba myśleć o własnej gospodarce? Fajne podejście zero-jedynkowe, kiedy szybko oceniamy kogoś, bo sami nie jesteśmy i
  • Odpowiedz
  • 3
@ni0bi jak wiadomo tylko Polacy mogą być bogaci, jak ktoś przyjechał z Ukrainy to od razu musi być biedny (,) No bo przecież nie może być tak, że:
a) ktoś wyemigrował do Polski 10 lat temu
b) ktoś zarabia uczciwie w Polsce, a że ma odpowiednie kompetencje to i zarabia więcej niż przeciętny Polak
c) wygrał telefon w konkursie? xD

Wiadomo, cwaniaki znajdą się wszędzie, ale Ty na podstawie gównowpisu robisz
  • Odpowiedz
  • 0
@ka-lol zawiść to powszechna cecha w naszym społeczeństwie, powiedziałbym nawet, że i we wszystkich krajach słowiańskich. No może Czechy przez silne wpływy austriackie wyróżniają się na tym tle.

Tomasz Masaryk (pierwszy prezydent Czechosłowacji) dobrze zidentyfikował ten problem 100 lat temu.
Tratak - @ka-lol zawiść to powszechna cecha w naszym społeczeństwie, powiedziałbym na...

źródło: temp_file5703766122176082907

Pobierz
  • Odpowiedz
W Ukrainie i innych krajach postradzieckich istnieje kult luksusu, który często stawia dobra luksusowe ponad podstawowymi potrzebami, na przykład kupowanie iPhone'a na kredyt na 36 miesięcy i przetrwanie w tym czasie na zupkach chińskich.
  • Odpowiedz
@OWASP_TopZero: z ciekawości zapytam, czy można wyłączyć w tv próbę nawiązywania z nim połączenia? Bo w sumie ciekawe jakbyś miał upierdliwego sąsiada który napisałby jakiś skrypt który będzie łączył się z Twoim telewizorem co kilka minut xD Pytam bo mi też wyświetla się telewizor sąsiada i w sumie skoro jestem nawiązać z nim połączenie to pewnie i da się pominąć w tym przypadku udzielenie zgody przez Ciebie i nie trudno
  • Odpowiedz
jak wiadomo tylko Polacy mogą być bogaci, jak ktoś przyjechał z Ukrainy to od razu musi być biedny (,)

@Tratak: tu nawet nie chodzi o nich, tylko o wasze bezkrytyczne myślenie na ich temat. Połowa Polaków płaci na to że oni tu są, a wy jeszcze temu przyklaskujecie i wymyślacie coraz większe bzdury by ich wytłumaczyć.
  • Odpowiedz
@Kremufka2137: mam osobę, której finansuję terapię indywidualną, mam regularny przelew na inną, biedną rodzinę, którą poznałem, gdzie chłop był po próbie s. Unikam zbiórek, zrzutek i innych siępomaga ( ͡° ͜ʖ ͡°) i nikt ze znajomych nie wie, co robię.
  • Odpowiedz