Wpis z mikrobloga

Kupiłem PS5 i po podłaczeniu do projektora Xiaomi 4k (laserowy) mam możliwości wyswietlania obrazu w max FullHD i 60Hz. Częstotliwość jest mi obojetna, ale czemu nie moge wybrac 4K, skoro projektor natywne ja obsluguje. Mam tez odtwarzacz Bluray Sony X700 i na tym samym sprzęcie mam 4K. Testowałem na różnych kablach w tym na najdroższym jaki był w Euro (hdmi 2.1 8K - po wypróbowaniu 2 innych stwierdzilem, ze zaryzykuje - bede musiał go oddac).

Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem? Da się to jakoś obejść?

Z góry dzięki za wszelkie pomysły.

#ps5 #playstation #playstation5 #4k #hdmi #video #rtv #bluray
  • 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
Ok i co z tych filmow wynika? :) Przepraszam, może to cos oczywistego, ale drugi film to jakis gameplay. Na pierwszym filmie gosc dużo gada ogolnie o projektorze, przy czym w któryms momencie mowi, ze ma hdmi 2.0 i w związku z tym przyjmuje format tylko 4k 60hz. No a u mnie tyle wlasnie sie nie da. Inna sprawa, to ze on mowi o ile dobrze rozumiem, ze ten projektor nie ma
  • Odpowiedz
@ricky_fernando najprawdopodobniej projektor nie obsługuje typowego 4K 60p (większość projektorów poniżej 20k nie jest w natywnym 4K tylko korzysta z przesunięcia pikseli co daje efekt 4K ale sama matryca na prawdę jest full hd
  • Odpowiedz
@ricky_fernando: Hmm, szukałem w internecie odpowiedzi, co pewnie też robiłeś i wygląda na to, że nikt nie gra na tym projektorze i w recenzjach nie widziałem, żeby ktoś konsolę podłączał, co jest dość dziwne. Może to faktycznie nie ma 4k w 60Hz tylko 30 i dla odtwarzacza Bluray to wystarczy.
  • Odpowiedz
  • 0
No stad pytalem tu, bo przecież przekopałem internet i nic. Myslalem, ze moze ktos mial tu podobny problem na tv. Lub wie czy da sie jakos oszukac konsole aby moze przez jakas przejściówkę puscic sygnal 4k. No nic... na razie chodzi na FHD i tez wyglada zajebiscie. Fifa na duzym ekranie i dzwieku 5.1 to jak inna gra :)
  • Odpowiedz
@ricky_fernando 4k w tym projektorze jest uzyskiwane poprzez Pixel shift. Przy filmach nie zauważysz różnicy ale 4k w 60 fpsach nie dostaniesz przez to. Jeśli dobrze kojarzę to najtańszym natywnym projektorem 4k jest JVC za ok 20-25 tys
  • Odpowiedz