Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Egzaminatorzy w Polsce bronią systemu, w którym jako zaledwie jeden z 2 krajów w UE zmuszamy ludzi do zdawania na prawo jazdy na placu.
Bo najechanie na linię na placu kończy egzamin. To jest mafia. I dlaczego z nią obywatele nie walczą?
#prawojazdy #naukajazdy

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: RamtamtamSi

mirko_anonim - ✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Egzaminatorzy w Polsce bronią systemu, w któr...

źródło: 9-14-PM-29-lis-2024

Pobierz

Czy egzaminatorzy WORD to mafia?

• Nie 29.5% (23)
  • Tak 70.5% (55)

Oddanych głosów: 78

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Ja mam prawo jazdy od 2007 roku i akurat najechanie na linie to nigdy nie był problem, nauczą cię jak tego nie robić. Gorsi są egzaminatorzy, gdzie przy zmianie pasa mnie uwalił twierdząc, że zajechałem komuś drogę, bo nie widział rzekomo jak mi mruga światłami puszczając. Tego, że prawie się zatrzymał też nie widział. ;-) Zdałem za 4 razem jak mi się babka-egzaminatorka trafiła, parkując na sam koniec tak,
  • Odpowiedz
@Arrivederci: Nie wiem jak było w 2007 roku, ale obecnie instruktorzy w trakcie kursu uczą, że jak ktoś cię puszcza, miga światłami, cokolwiek, musisz powiedzieć egzaminatorowi formułkę, że puszcza mnie więc korzystam. Jestem w stanie zrozumieć to ze storny egzaminatora, który zwyczajnei mógł nie widzieć mignięcia światłąmi.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim zamiast linii można postawić ściany z cegieł. Tylko kto będzie płacił za blacharkę auta?
Jak kogoś plac pokonuje to nie zasługuje na prawo jazdy.
Kiedyś na placu robiło się wszystkie parkowania i przegięcie było jak jeszcze egzaminator potrafił na kopercie przy zaparkowanym aucie wstawiać but między koło a linię bo takie miał widzimisię.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim jeśli ktoś nie umie opanować samochodu na tyle, żeby w kontrolowanych warunkach jechał dokładnie tam gdzie chce, to nie powinien wyjechać za plac manewrowy ¯_(ツ)_/¯ obojętnie czy jest to brak umiejętności czy reakcja na stres
  • Odpowiedz
  • 0
@mirko_anonim plac to głupota. Nigdy nie zdarzyło mi się jechać po łuku do tyłu a z tym pamiętam miałem najwiekszy problem. Zawracanie na 5 a czemu nie. Wjazd do zatoczki tyłem, poprawiając sie 2x dlaczegóż by nie. Jazda po ulicy powinna być bezpieczna.
  • Odpowiedz