Aktywne Wpisy

Gmeras +833
zgubiles_sie_jelonku +610
Z ciekawości wszedłem w wyniki konsultacji projektu ws jawności cen nieruchomości.
Komentarz z pierwszej dziesiątki xd
To powinni zobaczyć wszyscy ci, którzy mówią, że konsultacje nie mają sensu.
#nieruchomosci
Komentarz z pierwszej dziesiątki xd
To powinni zobaczyć wszyscy ci, którzy mówią, że konsultacje nie mają sensu.
#nieruchomosci

źródło: pm
Pobierz
- droga cały czas z pierwszeństwem, jednostajna
- wyjazd z mojego terenu
- ewentualnie dojazd przez to miasteczko do np adresu w nim (np sklep duży, parking)
- brak skrzyżowań, świateł
Lvl up:
Który aktualnie dostępny zrobiłby to do miasta 30 km ode mnie z trasą jak wyżej oraz:
- 1 skrzyżowanie ze światłami - włączenie sie tam na trasę krajową czy jak to nazwać nr 15
- 1 przejazd kolejowy po drodze
#fsd #robotaxi #tesla #volvo #samochody #motoryzacja #samochodyelektryczne
źródło: giphy
Pobierz@PiotrFr: w UE? To czego on oczekuje wymaga certyfikacji lvl 5. Nikt w UE tego nie zrobił i tak naprawdę nie wiadomo jak to ma wyglądać.
@Entroop: mieszkasz w USA to Tesla z FSD. W UE to żaden :)
Wiem, ale dlatego że nikt z producentów na razie nie chce tego wymuszać, bo wiąże się z odpowiedzialnością. Póki co jest poziom 3 na drogach z zakazem dla rowerów.
FSD w Europie nie ma.
Chodzą plotki, że Tesla się stara o pozwolenie na FSD Supervised w Europie i coś ma się zadziać w 2025
Dlaczego Tesla nie zrobi poziomu 3 w Europie? Jest dozwolony od 2 lat. Pewnie wielu klientów wykupiło by Full fsd dla tego
@Uaephean: Śnieg, lód, błoto od maszyn rolnych na drodze (w Europie to jest niedopuszczalne), piasek, pies wybiegający. Tesli akurat wolałbym nie bo oni stosują to amerykańskie podejście na pół gwizdka i troche na odwal sie dlatego to mają tak na
Pomimo tego, że w Europie FSD dalej nie jest dostępne, to osobiście planuje je kupić od razu razem z samochodem. Pełne FSD to obecnie koszt 39k PLN, ale DLA MNIE jest to dość prawdopodobne, że cena za FSD znowu pójdzie do góry.
Ostatnio rozpisuje się dużo na temat FSD 13, np. tutaj:
Progres pomiędzy wersją v11 a v12 był tak duży, że wall street w końcu zaczęło FSD zauważać. Od wszystkich osób, które mają dostępną już wersję 13 słychać, że przeskok
Mówiłem ci wiele razy żeby jakąkolwiek albo mieć nawet jeśli używke (z Norwegii bez cła), jeszcze z innego konta pisałem wtedy, odblokują mi je niedługo xd
Subskrypcja niby byłaby nerwiąca dla wielu ALE w pełni to rozumiem akurat. Jeśli pozwalałaby na to o czym piszę co mam nadzieje w ciągu np. 10 lat nastąpi to jestem w stanie usprawiedliwić tą
@Uaephean Od roku
źródło: autopilot
Pobierz