Wpis z mikrobloga

Pare dni temu na Whatsapp zaoferowano mi pracę. Równie korzystną jak moja obecna która jest super korzystna. Zaoferowano mi szkolenie za które dostane wynagrodzenia i potem z kazdym dniem coraz więcej kasy. Śmierdzi strasznie ale już kiedyś taki kontakt mi śmierdział a okazalo sie full legit, wiec kontynuowałem rozmowę.

Zostałem odesłany na portal strone soraban-data.top ktora podszywa sie pod inną firmę https://www.soraban.com/

Ukończyłem szkolenie na którym na sucho zaprezentowano mi mechanizm w jaki sposób platforma sie blokuje i ze należy doładować stan konta aby odblokować to konto. Następnie pozwolono działać na swoim koncie.

Pierwszego dnia startujemy na koncie z depozytem 10USDT, ktore po szkoleniu zostaje doładowane do 50USDT następnie "pracujemy" i na koniec możemy wyplacic ponad 70USDT co zrobiłem i waluta wylądowała na moim portfelu.

Żeby "pracować" dalej trzeba uzupełnić depozyt przynajmniej o 100USDT i tego już nie zrobiłem ale widać na historii portfeli krypto że dużo osób to robi i następnie inkasuje wypłatę 120+, na tym etapie scam jest 90-100 do tylu ale ma ofiarę na widelcu bo współpracuje i schodzi poniżej zera.

Prawdopodobnie na tym etapie ofiara zachęcana jest do większego depozytu który daje większy zysk(1500, 5000, 10000) a nawet jeśli wpłaci znow tylko 100 to jest odrobinkę poniżej zera. Następnie pewnie w trakcie "pracy" trafia na trudniejsse zadania ktore blokują depozyt i nalezy doładować konto aby odblokować je jesli to zrobiłmy to znow przygoda się kończy prawdopodobnie kwota 240+

Jeśli ktoś z was chce obejrzeć platformę, regulaminy itp to konta testowe na których sie szkoli ludzi maja loginy
XX000 i mukerki rosną
np
XX043 hasło to zawsze aa123123

Po strefie czasowej wyglada ze to prawdopodobnie Indonezja lub cos w tym stylu GMT+7

Przed wczoraj wypłaciłem swoje 70USDT a dzis znów mialem kontakt na Whatsappie zachęcający abym rozpoczął "pracę" tylko muszę zrobić depozyt 100USDT, grzeczniejl odmówiłem.

#niebezpiecznik #cert #cryptoscam #scam
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@zibizz1 ciekawe ile osób się nabiera, jak ni z tego ni z owego odzywa się do nich jakiś dziwny typ z drugiego końca świata i oferuje pieniądze. Od czasu nigeryjskich książąt ze spadkiem zmieniły się tylko metody.
Do mnie piszą podobni frajerzy z kryptoscamem na skype.
  • Odpowiedz