Aktywne Wpisy

MosleyOswald +264

źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
dam115 +499

źródło: temp_file2298014385264197039
PobierzSkopiuj link
Skopiuj linkźródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierzźródło: temp_file2298014385264197039
PobierzWykop.pl
Co polecacie na start żeby się efektywnie uczyć, a nie ślepo lecieć jakiś randomowy kurs. Są jakieś strony z ćwiczeniami?
#plc #siemens #programowanie #praca
https://kamami.pl/zestawy-startowe-edukacyjne/559733-zestaw-startowy-siemens-simatic-s7-1200-promo-sterownik-plc-cpu-1211c-5906623477845.html
Choć to podstawowa wersja z jakimiś ograniczeniami (chyba) to można się pobawić na żywym przykładzie i jakieś drabinki czy inne STL popisać i uruchomić. Ja kiedyś sobie kupiłem do sprawdzenia kilku integracji z kilkoma bibliotekami .NET i jest to spoko opcja do nauki.
Zastanów się czy Ci się zwrócą, czyli czy dostaniesz po nich lepszą pracę. Mam co do tego wątpliwości.
Co zrobisz na UR? Pracujesz jako technik czy inżynier? Na zmiany czy nie?
@Antyestabilishtamentarianin: Kupowanie procka do nauki to strata kasy- powtarzane na tagu średnio co 3 miesiące.
@Sizaku Mam wrażenie, że te kursy są na poziomie podstawowym i tego samego dowiesz się z filmików na YT. A jak chcesz wejść głębiej to pojedź na tygodniowe szkolenie do jakiejś porządnej firmy.
Po prostu życie pokazuje że programowanie PLC to wieczne nadgodziny i życie na walizkach, nie na dłuższą metę.