Aktywne Wpisy

MonazoPL +162
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
––––––––––––––––––––––––––––––
źródło: AirPods 4 Citi
Pobierz
Traczex +385
Dobra skończyłem. 3 lata, dużo pracy ale już mieszkam. Dzięki za porady na tagu #budujzwykopem Powodzenia Mirki.
źródło: scaled_1000021155
Pobierz

Właściwie to czemu nikt nie zwraca uwagi na to że w Polsce wartość litra krwi do zeznania podatkowego została ustalona na 130zł w 2005 roku? Czym było 130zł 19 lat temu a czym jest dzisiaj? xD
I co kupi pracownik za 45zł? Kebaba?
Tak na marginesie dieta na Niemcy to od 2013 roku 49€ dziennie. I do dziś kwota ta pozwala na zjedzenie śniadania, obiadu oraz
źródło: temp_file4934251565503871645
Pobierz@nabrzmialy:
@markhausen Wiem że nie wszędzie ale czesto spotykam pracodawców gdzie jest obiad plus dieta 45zl więc jakby to policzyć to w granicach 100zl wychodzi więc nie tak dużo
@markhausen dlatego najlepsze są firmy gdzie po prostu masz kartę firmową i sobie płacisz za co chcesz, ile chcesz ¯\(ツ)/¯
Komentarz usunięty przez autora
@markhausen: Pracownik pracuje 16 godzin dziennie? Wystarczy mu obiad, śniadanie może sobie w domu zrobić. I 45 zł to wystarczająco aby zamówić sobie coś dobrego. A i na marginesie w Niemczech minimalna wynosi tyle co u nas średnia, więc nie ma się co do nich porównywać.
Wydaje mi się że po Covid każda dieta powinna zostać zaktualizowana o około 30%.
Drugi przykład z brzegu to Norwegia i kraje skandynawskie.
Dodatkowo to taka dieta powinna ci wystarczy na zakup śniadania obiady kolacji i