Aktywne Wpisy
ursusowy 0
#famemmarestream
Dajcie jakiegoś linka do restream
Dajcie jakiegoś linka do restream

Matylda_Megara +241
Znowu przyszłam się chwalić i to bardzo! Więc pijcie ze mną kompot.
1. Po 10 latach opieki, wychowywania, kochania, wstawania w nocy, tulenia i utrzymywania nieswojego (prawnie) dziecka - zostałam w końcu mamą mojego pasierba. Zostanę wpisana do aktu urodzenia, będe miała wszelkie prawa i obowiązki wynikające z tego. Boli mnie tylko, że dopiero po 10 latach matka biologiczna ustąpiła w swej zawziętości i złośliwości. Od wczoraj cała się trzęsę z emocji.
1. Po 10 latach opieki, wychowywania, kochania, wstawania w nocy, tulenia i utrzymywania nieswojego (prawnie) dziecka - zostałam w końcu mamą mojego pasierba. Zostanę wpisana do aktu urodzenia, będe miała wszelkie prawa i obowiązki wynikające z tego. Boli mnie tylko, że dopiero po 10 latach matka biologiczna ustąpiła w swej zawziętości i złośliwości. Od wczoraj cała się trzęsę z emocji.

1.Empirical Process Control
Doświadczenie, ale zarządzających, a nie programistów. Pytania typu Kamilku, a co mogłęś zrobić lepiej i samobiczowanie.
2.Self-organization
Zwalanie winy na zespół wytwórczy. Już nie potrzeba klasycznego PM-a czy Team Leada, bo można mniej zapłacić. Nieroby mają sami posortować tablicę, przenosić taski i poprzpisywać sobie. Następnie podzielić się w zespole co kto robi tzw. dekompozycja zadań.
3. Collaboration
Szczególnie działa to, gdy senior wysługuje się juniorem albo udaje, że mu gaz wybuchł w pokoju. Po czym dwaj midzi idą grać w scrum makao i wychodzi im, że ciągną zapałki i ten kto wyciągnie dłuższą ten zostaje w firmie, a reszta do gazu, znaczy redukcji etatów.
4. Value-based Prioritaztion
Robienie ad hoc, aby podpasować klientowi i wciskać mu farmazony. Mityczna wartość, tj. to co akurat jest do zrobienia. Roadmapa do kłamania klientowi i zarządowi jednocześnie.
5. Time boxing
Ciągły stres i wymuszone deadliny, co tydzień, dwa lub ewentualnie co miesiąc w lepszym wypadku. Prosta droga do wypalenia. Nieustanny sprint z batem na plecach i deadline. W międzyczasie bugi, wybuchy, deploymenty i wpadki.
6. Iteratywny dewelopment
Kółko graniaste, w koło kanciaste. Z-----------e jak chomik w kółku. Udawanie, że coś z-----e od podstaw, bo robione w ograniczonym aspekcie czasowym da się naprawić w kolejnej iteracji. Samobiczowanie, gdy coś przejdzie ze sprintu na sprint. Piękna sprawa, kręć chomiczku kręć ten kołowrotek.
#programista15k #scrum #agile #programowanie
źródło: Scrum-Framework-ppt
PobierzKażdy punkt zle zrozumiany
A pije głównie do tego ze kazdy z powyższych punktów interpretujesz całkowicie złe wiec jeśli to nie jest twój wyryw a firma rsecsywaicie wg takich zasad pracuje to jest to patologia