Wpis z mikrobloga

Chyba nie nadążam za prawicową retoryką.
Popierają Asada w Syrii, bo trzyma krótko islamistów za mordę.
Jednocześnie maja ból pewnej części ciała, że to samo robi Netanjahu.
Nie wiem, czy jest ku temu inny powód niż to, że gdy typowy przedstawiciel nurtu 'wyłącz TV...' słyszy słowo Żyd to dostaje małpiego rozumu.
Może ja jestem jakiś dziwny, ale nie cechuje mnie wybiórczość i popieram działania zarówno przywódcy Syrii jak i Izraela. Oczywiście nie stoi nic na przeszkodzie, bym ich skrytykował za niepotrzebny rozlew krwi cywilów. Generalnie to jednak islamski fundamentalizm jest największym zagrożeniem dla naszej cywilizacji. A łzy wszelkiej maści talibów itp. to trzeba brać z dystansem.

#syria
#izrael
#wojna
#bekazprawakow
#neuropa
#polityka
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Turin89: Assad grarantuje to że państwo w ogóle istnieje jest mimo wszystko lepszy alewita i socjalista niż Islamiści mniejsze zło a Netanjachu to zbrodniarz wojenny krytykowany także przez lewicowców popierany przez takie państwa jak Węgry czy Rosja. Netanjahu wprowadził podobny system sądownictwa co w PIS w PL przez co wybuchły protesty na skalę kraju nie mówiąc już o polityce aparheidu wobec Chrześcijan i Palestyńczyków, zabijanie cywilów w tym, ostrzeliwanie kościołów
  • Odpowiedz
  • 2
@Skorvez_957_: Asad to proruski dyktator. Wlasnie startamy sie go obalic i dobrze nam idzie.

@Aster1981: jestem ogromnym zwolennikiem demokracji, UE i tak dalej i tak dalej. Ale w przypadku bliskiego wschodu i okolić to obalanie dyktatorów źle sie kończyło zazwyczaj. I do władzy dochodziły jeszcze większe szajbusy.
  • Odpowiedz
@Aster1981: Okulista który ostrzegał przed kryzysem migracyjnym zanim to stało się modne i zapora przed państwem islamskim wolę socjalistę niż islamskiego zamordystę z Isis jadącego na skradzionym sprzęcie antyrządowi rebelianci to są ci ludzie co ścinali głowy, wchodzi z buta do domów i jechali na skradzionym sprzęcie nawet jeśli Syria ich wytępiła w dużej mierze to zawsze ci s-------e mogą się odrodzić i zrekrutować radykałów z zachodu pochodzenie nie ma
  • Odpowiedz
@Turin89: @Skorvez_957_ juz pisalem, Asad jest proruski. By wylaczyc Syrie z antyzachodniej osi zla, muismy wytepic jego i jego stronnikow.
Jego rezim wlasnie upada. Ruscy uciekaja, juz potwierdzili ze udziela "ograniczonego wsparcia".
Jego wojska dezerteruja porzucajac sprawny sprzet, lub przylaczaja sie do rebeliantow.
  • Odpowiedz
@Aster1981: Baszar jest niezatapialny, nie bronię go choć mam do niego lekką słabość nawet jeśli jest arabskim socjalistą co tłumaczy również kurs geopolitycznym, alewitą, mądrym człowiekiem i ostrzegał przed kryzysem migracyjnym. Czlowiek który jest znienawidzony przez islamistów ponieważ jest alewitą a Syria słynęła z wolności religijnej, inżynierów, lekarzy i kobiet.
Większym zagrożeniem niż syryjscy alewici są opozycjoniści czyli mordercy z Isis oni nie będą bawić się w parlamentaryzm mogą rywalizować
  • Odpowiedz
@Aster1981: nic to nie tonie nawet Rosja nie chce zatonąć choćby przyszło 2137 pakietów sankcji to przeżyją musieliby odebrać wszystkie dacze, jachty i miliony na kontach a niestety Rosja może wykrwawiona wygrać na Ukrainie co z innej strony jest upokorzeniem dla imperium jeśli zachód. Dla mnie utonięcie Rosji oznacza wygraną Ukrainy i wewnętrzny podział Rosji a na to coś się nie chce zapowiadać. Korea Północna bardziej wspiera zbrojnie Rosję niż
  • Odpowiedz