@pastor_manning: nawet jesli wysle to co cie to, chcesz isc za nich jak rosja zajmie cala ukraine? Mamy to szczescie ze jestesmy w nato a rosja jest blisko zawalenia gospodarki, jesli tego potrzeba zeby ukraina wytrzymala to niech ida. W konfederosji tez bedziecie zadowoleni bo to te mlode byczki
@robertkk: nie no w sumie to nic, ale to ty uchodzisz za wielkiego orędownika państwowości i ogólnospołecznego dobrobytu państwa Ukraińskiego z siedzibą w Kijowie. To raczej tobie powinno zależeć na uniknięciu scenariusza holokaustu młodych Ukraińców. Ale jak to mówią anglosasi "You do you, Bob"
@pastor_manning: oczywiscie ze mi szkoda ukraincow jak kazdemu czlowiekowi z minimum empatii (i iq bo wystarczy znac historie zeby wiedziec ze rosja to wrog polski i powinna przegrac) ale odkad trump wygral wybory i jest zagrozenie ze moze zatrzymac pomoc albo oddac ziemie rosji to wiadomo, ze ukraina musi to ciagnac dalej
wziął tylko informację o proponowanym obniżeniu wieku mobilizacyjnego na ukrainie.
@robertkk: bo na pewno USA prosi o obniżenie wieku poboru żeby naciskać na szybkie zakończenie wojny za chwilę, co nie? ( ͡°͜ʖ͡°) Bo mi się to lekko nie klei
@Gieremek: to terazniejszy rzad prosi, bo republikanie chca niby zaprowadzic pokoj. O ile to nie jest wszystko na pokaz. Bo rozklad jazdy mogl zostac taki sam
https://www.state.gov/secretary-antony-j-blinken-at-a-press-availability-55/
@robertkk: bo na pewno USA prosi o obniżenie wieku poboru żeby naciskać na szybkie zakończenie wojny za chwilę, co nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bo mi się to lekko nie klei