Cześć Jakiś czas temu kupiłem auto dość tanio. Teraz będę chciał się go pozbyć i ukrainiec zaoferował mi tyle samo co dałem choć auto nie ma silnika, wyjąłem dla siebie. Podobno na części chce. I się zastanawiam czy jak mu sprzedam, to te jego dane są weryfikowane? Bo skąd mam wiedzieć czy nie podał lewych skoro tam na bazarze można sobie kupić np dowód. Na umowie bym napisał że bez silnika. I nie wiem że na export czy nie trzeba? Na złomowaniu powiedzieli że za darmo przyjmą bo nie ma silnika.
@Iron-sky: jak chcesz robić interesy z ukrami albo cyganami to posłuchaj doświadczonego kolegi! Przy swoim numerze pesel na jego kopi umowy przekręć 2 cyfry ale tak że wrazie czego to się pomyliłeś. Ukry do których tak mastorbuja się wyskrobki często kupują auta za grosze poto żeby zdobyć twoje dane, później ubezpieczają auto na ciebie i robią rożne walki.
Tak koleżko źródło to ja! Sprzedałem auto i panowie ubezpieczyli ten samochód na moje dane. Pomimo że wymeldowałem auto w UK i ubezpieczalni każdy miał na to w------e. Nowy ubezpieczyciel powiedział że auto zostało ubezpieczone przez rankomat I mam dwie obcie albo zapłacę.za OC albo pójdę na policję. Poszedłem na policję sporządzili notatkę i ubezpieczyciel odstąpił od umowy. Za dwa tygodnie ta sama akcja znów ubezpieczone przez rankomat! Musiałem zmienić dowod dopiero
@qyk: O to ciekawe. Dzięki za info. @vieniasn @dzieju41 Teraz tak myślę i w sumie wydział komunikacji i ubezpieczalnia nie mają wglądu do danych z ukr. Jedynie na granicy podaje dane.
Jakiś czas temu kupiłem auto dość tanio. Teraz będę chciał się go pozbyć i ukrainiec zaoferował mi tyle samo co dałem choć auto nie ma silnika, wyjąłem dla siebie. Podobno na części chce.
I się zastanawiam czy jak mu sprzedam, to te jego dane są weryfikowane? Bo skąd mam wiedzieć czy nie podał lewych skoro tam na bazarze można sobie kupić np dowód.
Na umowie bym napisał że bez silnika. I nie wiem że na export czy nie trzeba?
Na złomowaniu powiedzieli że za darmo przyjmą bo nie ma silnika.
#samochody #motoryzacja
@qyk: Możesz podać źródło tych rewelacji? I jakie wałki da się w ten sposób robić?
@Iron-sky: https://www.warta.pl/porada/sprzedaz-samochodu-obcokrajowcowi-jak-sporzadzic-umowe-kupna-sprzedazy/
@vieniasn @dzieju41 Teraz tak myślę i w sumie wydział komunikacji i ubezpieczalnia nie mają wglądu do danych z ukr. Jedynie na granicy podaje dane.