Aktywne Wpisy

CrokusYounghand +83
Serio zawsze mnie zastanawiają ludzie kupujący całe zgrzewki wody butelkowanej, szczególnie w Warszawie, gdzie kranówka jest bardzo dobra. No i przy dostępności tanich i dobrych filtrów. Taki jeden filtr dafi na to oszczędność pewnie kilkuset złotych na wodę. A saturatory wcale nie są jakoś specjalnie droższe. Polak po prostu lubi przepłacać i cierpieć.
#takaprawda #przemysleniazdupy
#takaprawda #przemysleniazdupy
źródło: temp_file3796236024490569566
Pobierz
Ulic_Qel_Droma +311
#drogi #samochody #ruchdrogowy drodzy kierowcy, przypominam z rana, że kierunkowskazy włączamy przed wykonaniem manewru a nie w trakcie lub po.

Wyszły następujące koszty wymiany PLN na 500EUR:
* #revolut: 2148,65
* #aliorkantor : 2142.10
* #walutomat: 2139.70
O ile do tej pory miałem świadomość, że walutomat jest tańszy od alior kantor, i pewnie każdego innego przybankowego kantoru. o tyle fakt że #revolut jest dzisiaj najdroższy (mimo, że nie są doliczane dodatkowe koszty jak chociażby 1% za przewalutowanie w weekend) jest dla mnie nowym odkryciem.
W związku z tym mam pytanie: czy zasilenie revoluta bezpośrendio w walucie EUR kartą wielowalutową wystawioną przez Alior Kantor jest obarczone jakąś prowizją po jednej lub po drugiej stronie? Karta jednorazowa jest bardzo przydatna ale kantor niestety takiej usługi nie oferuje.
@Azazelus: Nie jest.
@wanted: Tak, nie wyliczałem kwoty samodzielnie na podstawie kursu tylko podałem taką jaką podaje walutomat przy okazji wymiany. On już uwzględnia prowizję.
Zastanawiam się czy są jeszcze lepsze kantory niż walutomat, w szczególności jeśli chodzi o negocjacje kursu przy większych kwotach.
@Azazelus: nie ma prowizji, jednak alior czasami lubi zablokowac revoluta. ja przy 2 kartach z kantoru alioru musialem dzwonic do aliora zeby mi odblokowali revoluta
źródło: Screenshot 2024-12-22 at 08.49.31
Pobierz