Aktywne Wpisy

Marks_Mial_Racje +44
Przecież to jest katastrofa.
I to nie ma znaczenia jaką osobiście masz opinię na posiadanie dzieci.
To co na obrazku spowoduje dramatyczną zapaść struktur państwa we wszystkich dziedzinach i dotknie to każdego.
#antykapitalizm #demografia #nieruchomosci #dzieci
I to nie ma znaczenia jaką osobiście masz opinię na posiadanie dzieci.
To co na obrazku spowoduje dramatyczną zapaść struktur państwa we wszystkich dziedzinach i dotknie to każdego.
#antykapitalizm #demografia #nieruchomosci #dzieci

źródło: współczynnik-dzietności-według-województw-w-2023-v0-3uy0nsm4m6ee1
Pobierz
Neofuranina +6
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
Libertarianie popierają wolny rynek, ale bez memcenowania. Czyli nie, że pan areczek u janusza, ale prawdziwe wolnościowe pomysły, by np utrzymać się nawet jako freelancer.
Kwestie światopoglądowe. Libertarianie uważają, że twoje życie, twoja sprawa. Jesteś konserwą? Super jak żyjesz z tym dla siebie? Progresywny? Tak samo. Żyj, nie narzucaj. Rób co uważasz nie krzywdząc innych.
Pomysły na kraj? żadnych synkretyzujących pomysłów jak monarchizmy Brauna. To ludzie są wolni i nie potrzebują pana z batem, by mówił jak ludzie mają żyć.
Jeśli popierasz wolny rynek, ale nie chcesz by przemycono go z konserwatywnym kagańcem proponuję zainteresować się opcją libertariańską.
#libertarianizm #bekazkonfederacji #bekazprawakow
źródło: lead.0284a809495e529c1562c50d54218be5
PobierzFajnie, że są wciąż na wypoku tacy którzy podzielają takie spojrzenie na sprawę, choć pytanie czy udałoby się trzeci raz, o ile kwestie "zajętości nazwy" nie będą przeszkodą (choć w sumie tacy polscy Ludowcy mieli ileś tych partii już od lat 90.)
Niestety, ale musieliby się za to zabrać młodzi-starzy korwiniści i zakolaki, które jeszcze nie uległy urokowi Konfy, i mają
źródło: temp_file779316903541754374
PobierzJak NIE chcesz życia pod cudzym batem, który będzie smagał wszystkich wedle uznania miłościwie rządzących - to bądź za jakąś "strażą nocną" w tym minarchizmie. BĄDŹ - a nie pragnij wykorzystywać te same instytucje do np. egzekwowania norm obyczajowych które Ty lubisz.
Wiesz
@wygolony_libek-97: A czym się różni "konserwa" od libertarianina? Czym się różni Mentzen od libertarianina? Podaj proszę konkretne poglądy i postulaty, bo chcę poszerzać swoją wiedzę polityczną.
Libertarianizm powinien być ruchem buntu, nawet jako zarejestrowana partia. "Konserwy" europejskie znacznie bardziej cisną w kierunku jakichś nacjonalizmów, protekcjonizmów czy cementowania władzy państwowej [vide: wyspy brytyjskie i "konserwatyści" których od "lewaków" różni tylko tyle, że chcieliby wydzielać posiadanie wiatrówek pow. X Jouli na podst. Certyfikatów na b--ń
Co do liberarianizmu to jest z nim kilka problemów. Po pierwsze jest to bardzo wąski i "ortodoksyjny" zestaw poglądów, jest też wiele wrogich sobie nurtów, więc zbudowanie dużej partii na tym jest niemożliwe, bo takie poglądy ma 0,1% społeczeństwa. Dlatego potrzeba szerszej partii,
@Jarkendarion: Kompletna bzdura. Konserwatywny liberalizm powstał z wywalenia bzdur z konserwatyzmu i z liberalizmu. Jest to więc po prostu zdrowy rozsądek. Poza tym chyba mylisz konserwatyzm z faszyzmem. Konserwatyzm nie musi wcale nikomu niczego narzucać. Wypisujesz jakieś kompletne bzdury. Prosiłem
@Jah00: nom
@Jarkendarion: Pobór do wojska jest konieczny. Już to tłumaczyłem, inaczej armia będzie słabsza i mniej liczna od armii państwa, które pobór stosuje i takie słabe państwo zostanie prędzej czy później podbite. Tylko
@klamkaodokna: This video isn't available anymore
1. Jest on niemożliwy do zrealizowania (tak jak pisałem wymagałoby to autorytarnych rządów przez 20 lat i bolesnych reform).
2. Poparcie dla tego postulatu w społeczeństwie wynosi 1-2%.
3. Ten postulat jest używany do straszenia wyborców Konfederacji przez jej politycznych przeciwników.
4. Mentzen występuje w
@Jah00: jeszcze parę lat temu w ten sposób podważałem "lokalny" libertarianizm. Dzisiaj już bardziej radykalnie do tego podchodzę i wolność (w rozumieniu liberalnym) nie jest dla mnie celem. Bo jeśli jej efektem
@Jestem_robotem123: Akurat rozwarstwienie jest efektem regulacji i socjalizmu, a nie wolności. Bogactwo, jak każda inna cecha która kształtuje się naturalnie bez zewnętrznej ingerencji w przyrodzie jest rozkładem normalnym czyli jest zawsze tyle samo biednych i bogatych, choć różnice w bogactwie mogą być duże.
@Jah00: to jest akurat narracja lobbowana przez bogoli od lat, ale to wolny rynek pozwala właśnie na outsourcing i skalowanie swojej działalności do granic absurdu, a później pożyczaniu pieniędzy na procent czy to państwu czy to ludziom poprzez banki. Patrz chociażby Amazon czy jakakolwiek międzynarodowa korporacja.